Edició 4.699 (des del 27/09/2007)
Edició 4.699 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 2 desembre 2017

Flux, el festival de vídeo d’autor, arriba a l’Arts Santa Mònica amb una aposta per la diversitat de llenguatges

Del 12 de desembre al 28 de gener el centre Arts Santa Mònica acollirà la dotzena edició del Festival de vídeo d’autor FLUX

Del 12 de desembre al 28 de gener se celebrarà al centre Arts Santa Mònica la dotzena edició del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors vinculats a la ciutat de Barcelona que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).
En aquesta dotzena edició, els autors centrals del festival són el realitzador audiovisual i pintor Andrés Hispano, el creador Jordi Mitjà i l’artista plàstica Eulàlia Valldosera, artistes de trajectòries ben diverses que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, el documentalisme o l’experimentació audiovisual. Hi haurà projeccions monogràfiques i col·loquis amb els autors. D’aquesta manera es crea un entorn adequat per oferir una bona visió del conjunt de l’obra de l’autor, anant molt més enllà de la missió divulgativa d’altres festivals i mostres col·lectives, que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.

A més, es presentarà la videoinstal·lació silenciosa FLUX MUT, obra de Dionís Escorsa i la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VIDEOCAPSA, on s’experimenta amb formats alternatius d’exhibició de les obres videogràfiques, integrada per vídeos inèdits dels autors Gerard Altaió, Pep Blay / Miky Martínez, Cristina Casanova, Begoña Egurbide, Miquel Jordà, Elisabet Mabres, Març Rabal, Miriam Reyes, Truna, Alain Wergifosse. Aquestes videoinstal·lacions es podran visitar fins al 28 de gener al mateix centre.

INAUGURACIÓ

L’acte inaugural del Festival serà el dia 12 de desembre. A les 18h s’obren les videoinstal·lacions, a les 19h hi ha la projecció de l’estrena dels Autoretrats 2017 d’Andrés Hispano, Jordi Mitjà i Eulàlia Valldosera i a les 20h l’actuació de Joma, Miquel Jordà i Xavi Lloses, que presentaran l’espectacle “Uns i altres”, on es combina vídeo, música i dibuix en directe.

El Festival Flux està organitzat per Habitual Video Team (Lis Costa i Josep M. Jordana), una entitat dedicada a la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació. Organitza diversos festivals, cicles i mostres de vídeo, i dirigeix l’arxiu videogràfic SUMMA.

Arts Santa Mònicavideoart

Escenaris

Bàrbara Mestanza, Les Impuxibles, Denise Duncan i Jaroslav Rudiš, primers noms de la temporada 2020-21 de la Beckett

27/07/2020
Lletres

Manel Fuentes presenta el llibre del programa de ràdio Problemes Domèstics

04/08/2009 4:33
Lletres

S’espera un Dia del Llibre tan massiu i participatiu com els dels últims anys

23/04/2019
Música

Mishima, Joan Garriga (La Troba Kung Fú), La iaia, Mazoni, Koers i Ruc’n’Roll en concert a la Fes-ta Meridiana

12/05/2018

Concert de Jordi Savall al capdavant del seu grup Hespèrion XXI titulat Orient – Occident al 40è Festival de Torroella de Montgrí

També aquest divendres s'inaugura a l'Estartit les Nits de Jazz, un cicle de tres concerts

Redacció.- Després del concert inaugural celebrat el passat diumenge a l’esplanada exterior de l’auditori Espai Ter d’homenatge a les víctimes de la COVID-19 i els sanitaris protagonitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 40è Festival de Torroella de Montgrí torna a l’Espai Ter i obre a tothom la resta de la seva programació d’estiu, que […]