Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 19 juny 2018

La Flama del Canigó arribarà aquest any a un espai emblemàtic de Girona

Quan acabi la rebuda de la Flama a la plaça del Vi tothom es podrà dirigir a la “Revetlla groga” que hi haurà als jardins Fora Muralla

Redacció.-La Flama del Canigó arribarà a un lloc emblemàtic de la ciutat de Girona, durant el tradicional acte de rebuda de la Flama que han organitzat Òmnium Gironès, Fal·lera Gironina, l’ADAC, la Fundació Llibreria Les Voltes, l’ANC Girona, El Forn i l’Ateneu 24 de juny. Els assistent a l’acte podran veure a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça del Vi com la Flama arriba a aquest espai simbòlic des d’on il·luminarà la ciutat.

 

Aquesta no serà l’única novetat de la rebuda de la Flama ja que aquest any també s’ha organitzat una bicicletada que començarà a les 16.30 h al pavelló de Fontajau i que recorrerà els principals carrers de la ciutat (pont de Fontajau, plaça Güell, carrer Riu Güell, passeig d’Olot, Emili Grahit, Balmes, Joan Maragall, Jaume I) fins arribar a la plaça Independència.

 

A la plaça del Vi es vendran fanalets, hi haurà el tradicional Ball de l’Àliga, el lliurament del quinqué amb la Flama a l’Ajuntament, actuacions de les entitats de la cercavila, la lectura del manifest i la distribució de la Flama a entitats significatives de Girona i voltants.

La lectura del manifest anirà a càrrec de Lluïsa Geronès, de l’associació AKAN Girona, que llegirà un text del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, escrit des de la presó de Soto del Real. El text insisteix que Catalunya té l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat: “Com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent. Per compartir entre iguals l’emoció del foc, la festa i la màgia de la nit de Sant Joan. La cultura sempre ha sigut una eina de transformació social.”

 

“Revetlla groga” a Fora Muralla

La traca final anirà a càrrec dels Diables de l’Onyar i després tothom ja podrà pujar amb la companyia de la Fal·lera Gironina als Jardins de Fora Muralla per celebrar la Revetlla groga de Sant Joan que a partir de les 8 del vespre organitza l’entitat Girona Vota.

 

> Informació complementària

canigógironala flamaòmnium cultural

Música

El Festival En Veu Alta Pradell de la Teixeta celebra la seva 7a edició omplint el municipi amb 14 propostes artístiques

28/06/2016
Arts

La novel·la de Cabré Les veus del Pamano gran èxit editorial a Alemanya

10/12/2008
Videoclips

Mazoni

05/04/2008 3:12''
Música

Quimi Portet presenta Oh My Love

29/01/2013