Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 30 agost 2019

FiraTàrrega atrau a més de 800 professionals de tot el món

Les activitats d’aquesta edició es complementen amb nous espais de networking i nombroses presentacions, reunions, i trobades formals i informals

Redacció.- En aquesta edició s’acrediten més de 800 professionals nacionals i internacionals, amb presència de delegacions dels EUA, Canadà, Itàlia, i una amplia representació coreana i europea. Una sessió sobre recursos digitals per a les arts escèniques centrarà l’interès dels programadors pel que fa a noves tecnologies aplicades al sector.

Fins a un total de 6 sessions de pitching seran una de les activitats principals en aquesta reformulació de l’espai professional de FiraTàrrega que busca passar del model passiu dels estands expositius a un model més proactiu en què els projectes artístics convoquen els professionals per explicar-se amb l’objectiu de trobar socis que es vulguin implicar en la producció o destinataris que puguin obrir nous mercats.

Les sessions de pitching es tematitzaran segons l’objectiu que tingui cada companyia: coproducció internacional, circuit internacional, coproducció Espanya – Amèrica Llatina, circuit Espanya – Amèrica Llatina o bé circuit i coproducció Catalunya. Seguint el marc de FiraTàrrega, aquestes propostes són projectes de carrer i per a espais no convencionals, de petit i mig format i de diferents disciplines.

Pel que fa a la selecció dels projectes artístics que participaran, s’ha fet un convocatòria oberta amb la complicitat de diverses entitats relacionades amb les arts escèniques. La selecció s’ha dut a terme entre propostes de membres de les associacions amb les quals Fira té relació com ara AADPC, APCC, ADGAE, TTP o CIATRE, Outdoor Arts UK, XTRAX / Without Walls (al Regne Unit) i la xarxa irlandesa ISACS. En l’àmbit estatal, s’ha col·laborat amb institucions del País Basc, les Illes Balears, País Valencià i Andalusia ,

FiraTàrrega es renova així amb nous formats d’activitats professionals amb la voluntat de crear oportunitats de cooperació i cofinançament de projectes que es complementen amb speedmetings i ponències expositives.

FiraTàrrega reforça en cada edició el seu paper de punt de trobada, de debat, d’intercanvi i generació de projectes. La renovació física de La Llotja, amb 1.200m2 i 70 estands posa en el centre aquests espais de trobada i intercanvi i segueix essent l’epicentre on tenen lloc els encontres i els agents de les arts escèniques donen a conèixer els seus projectes.

Pel que a ponències, cal destacar les sessions que inauguren les activitats professionals de tarda: una sessió de contactes one-on-one concrets i preguntes específiques als responsables de l’Oficina Europa Creativa-Cultura sobre els nous programes europeus, així com una sessió dedicada a “Recursos digitals per a les arts escèniques”, moderada per Marisol López, directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’ICEC, on es presentaran 3 models: Magrana, Culturclic i Playtheatres.

Gràcies a l’alta participació de professionals del sector, FiraTàrrega és un espai i temps on es gesten els projectes sectorials del futur, ja que s’aconsegueix hibridar el concepte de fira amb el de festival. Els professionals tenen l’oportunitat de veure els espectacles de les diferents companyies, en directe i amb públics molt diversos. A data d’avui FiraTàrrega ha acreditat ja 850 professionals de 480 entitats i destaca la presència internacional: amb 170 delegats de 28 països diferents.

Es manté una de les sessions estrella d’aquests últims anys, com és el Lunch Meeting entre artistes catalans i programadors internacionals que organitza l’ICEC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya), amb uns resultats sempre molt interessants. També en aquesta edició 2019 la Fira treballa fomentant acords de col·laboració amb diverses comunitats autònomes com Navarra, Euskadi, les Illes Balears i el País Valencià. Aquests acords serveixen com a plataforma on cada comunitat pot mostrar propostes / projectes d’artistes locals aprofitant el networking que es produeix durant els dies de Fira. Així mateix, cada comunitat autònoma es responsabilitza dels costos de mobilització de les seves companyies, facilitant als artistes la seva promoció.

De cara al futur immediat, una de les prioritats de FiraTàrrega és obrir noves finestres d’oportunitat per als projectes artístics a través de trobades sectorials al llarg de l’any amb voluntat d’estrucutar una xarxa estable de creació i distribució nacional i internacional.Cinema

Will Ferrell i Mark Wahlberg intentant fer riure

11/11/2010 02:18
Cinema

Fatih Akin canvia de registre i es passa a la comèdia a ‘Soul Kitchen’, la seva última cinta

31/03/2010 03:07
Cinema

Jean Claude Van Damme es despulla, la decadència d’un actor

06/11/2008 3:27''
Lletres

La Fira del Llibre de Frankfurt, una oportunitat de projecció internacional

10/10/2007 5:30''

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]