Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 12 novembre 2012

Final del concurs de maquetes Sona 9

Dimarts 13 de novembre a la Sala Apolo de Barcelona amb les actuacions en directe dels grups Coriolà, Empty Cage i Patch

Organitzat per Televisió de Catalunya, iCat.cat i el Grup Enderrock, i amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català tant pels premis que atorga com pel volum de maquetes que es presenten. Aquest 2012, s’ha arribat a la xifra rècord de 201 formacions inscrites.
Coriolà (pop d’autor, Premià de Mar), Empty Cage (blues-rock, Rubí) i Patch (rock, Barcelona) són els tres grups que han superat totes les proves del concurs i que s’han classsificat per a la gran final de la XII edició del Sona 9, que se celebrarà el proper dimarts 13 de novembre a la sala Apolo de Barcelona.
Els guanyadors del Sona 9 2012 es faran públics en aquesta gala que comptarà com a fi de festa amb les actuacions dels guanyadors i finalistes de l’edició passada, Nyandú, que presentaran el seu primer disc L’origen de les absències (Música Global 2012) i The Mamzelles, que oferiran les cançons del disc Que se desnude otra (DiscMedi 2012).
En la festa de la dotzena edició del Sona 9 s’entregaran els guardons de les tres categories:
Premi Sona 9 > Serà per al guanyador de la final. Aquest premi consisteix en la gravació i edició d’un disc, una campanya de publicitat, una gira de cinc concerts promocionals per tot Catalunya, la gravació d’un videoclip i promoció al Tr3sC, el Club de Cultura de Catalunya.
Premi Joventut > S’atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9 segons votació del jurat, i consisteix en la gravació i edició en un estudi professional d’un CD-EP amb 4 cançons, mini-gira de 3 concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans dels concurs.
Premi Èxit > S’atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9 escollit pel jurat. Aquest premi consta de 2000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.
El jurat del Sona 9 està format per representants d’iCat.cat, Televisió de Catalunya, la revista musical Enderrock, el programa Sona 9 d’iCat.cat, el productor i músic Miqui Puig, representants de la Secretaria General de Joventut i de l’Institut Català de les Indústries Culturals, i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira de Música al Carrer de Vila-seca i de les Cases de la Música Popular.
> Informació complementària

enderrockmusica

Lletres

Pep Coll, premi Sant Jordi 2007

09/04/2008 4:58''
Música

De Gira amb RIU!

26/09/2012

Aquest diumenge comença una nova edició del Fòrum Gastronòmic Girona 2015

13/11/2015
Escenaris

Roger Benet i els Oximorònics, un grup d’extrems i incongruències

23/07/2008 4:28''

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en […]