Edició 4.670 (des del 27/09/2007)
Edició 4.670 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 10 febrer 2019

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona creix amb l’impuls de ‘Circus World Market’

Es presentaran 78 artistes arribats de 12 països amb 24 atraccions que no s’han vist mai abans

Redacció.- El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona, que se celebra del 14 al 19 de febrer a la Gran Carpa del Camp de Mart, s’ha plantejat un doble creixement per la 8a edició: la creació de l’única fira sectorial del Circ, anomenada Circus World Market, i l’ampliació d’un dia més d’actuacions. Després de l’èxit sense precedents de la seva darrera edició, amb més de 30.000 espectadors i un aforament del 100% en els seus 5 dies de celebració, el Festival albira a convertir-se en el major esdeveniment circense d’Europa.

Neix ‘Circus World Market’ al Palau de Fires de Girona

El Palau de Fires de Girona es prepara per acollir la nova fira comercial internacional de circ, en la que hi participaran expositors d’empreses d’arreu del món i que tenen a directors, artistes i aficionats del circ entre els seus principals clients. 

Amb la creació de Circus World Market, Circus Arts Foundation, la promotora del Festival, pretén crear el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc.

A més a més, la fira estarà presidida per la maqueta de circ més gran del món, de 50m2. La maqueta és obra de l’enginyer holandès V. Herwerden i actualment forma part de la col·lecció de circ que té la fundació promotora del Festival. L’any 1928, durant la segona Exposició Universal, la maqueta de Herwerden ja va estar exposada a Barcelona, on la van visitar més de 250.000 espectadors. En ella s’observa el funcionament d’un gran circ itinerant de principis del segle XX amb 420 personatges, 270 animals i 170 vehicles.

Per aquesta nova edició, la Gran Carpa d’espectacles del Festival estarà connectada directament amb el Palau de Fires, per on entraran els espectadors. D’aquesta manera, el Palau donarà cabuda a espais com la cafeteria, les terrasses, el photocall, la llibreria, la sala VIP i Jurat, els WC i la nova cantina d’artistes oberta a tothom.

Una prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística

En aquesta nova edició s’hi podran veure 24 atraccions que no s’han vist mai abans a Europa de la mà de 78 artistes arribats de 12 països. Aquest any entre els artistes del Festival destaquen importants grups acrobàtics de Corea del Nord, Xina, Rússia o Mongòlia, i noves disciplines mai presentades abans, com el màstil aeri o la roda de la mort.

Des que va finalitzar l’anterior edició, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició. S’han realitzat dos viatges a Ucraïna, dos a la Xina i dos a Moscou. En paral·lel als desplaçaments, diàriament es visualitzen desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament.

 

Les atraccions del Festival

Troupe Krasnov – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Funàmbuls

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Trapezi

Danylo & Oskar – Ucraïna – Mà a mà

“Opposition” led by Saralaev –  Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Perxes aèries

Pepe Jardim – Firebird Productions (Brasil) – Comicitat

Mademoiselle Di-Di – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Malabars

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Salts a la bàscula

Martinez Brothers – Colòmbia & Japó – Icaris

LunaStorme – Estats Units – Cercle aeri

Mistery of Gentleman – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Volteig acrobàtic sobre esferes

“Secrecy” by Denis Degtiarev – Chernov Creation (Rússia) – Màstil aeri

Sergio Paolo – Xile – Malabars de rebot

Tuga – Xile – Comicitat

Plotnikov Group – Chernov Creation (Rússia) – Equilibris en escales volants

Duo Hien Phuoc – Vietnam – Cintes aèries

Marionettes – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Salts a la corda

Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Lassos

The Flyers Valencia – The I.A.A. Agency (Colòmbia) – Roda de la mort

Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Diàbolos

The King Dome of Gamo – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Cercles

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Lassos

Weyala – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Màstil xinès

BMX Bro – Bicicletes acrobàtiques – Rússia

Mukhamadi Sharifzoda – Equilibris — Tayikistan Chernov Creation

 

Més de 25.000 entrades venudes

Per segona vegada des de la seva creació l’any 2012, el Festival del Circ creix un dia arribant, doncs, als sis dies d’actuacions. D’aquesta manera s’ofereixen un total de 16 representacions, dues més que en l’edició anterior, i s’amplia en 4.280 butaques més, resultant-ne un aforament total disponible de 34.240 butaques: el major volum d’entrades mai proposat fins ara en els 7 anys de Festival. Fins ara ja s’ha aconseguit superar les 25.000 entrades venudes. 

El dilluns 18 serà el Dia de l’Espectador del Festival amb totes les categories de butaca al preu únic de 18€ (excepte llotja vip central, llotja frontal i butaca bronze). Serà la primera vegada que el Festival proposa aquesta jornada i l’única ocasió en què es podran veure el mateix dia les dues semifinals d’Elefant d’Or: els espectacles Vermell i Blau.

D’aquesta manera es donarà als espectadors que l’any passat es varen quedar a darrera hora sense entrada, s’intentarà atraure més públic universitari, en especial aquells estudiants que passen el cap de setmana fora de la ciutat, i alhora facilitarà la visita al Festival d’aquells professionals del món del circ que treballen el cap de setmana.

També per primera vegada el dia de la gran gala final del Festival, amb l’Espectacle d’Or i l’entrega dels elefants dalinians, serà el dimarts 19.

 Meitat d’ocupació del Camp de Mart. Més metres quadrats per a gaudir del millor Circ

Amb el traspàs de serveis i activitats al Palau de Fires deixaran de muntar-se al sòl del Camp de Mart les carpes de vestíbul, de sanitaris i VIP el que suposarà reduir a la meitat l’ocupació de superfície de carpes de l’anterior edició: de 6 carpes l’any passat a 3 pel 2019, de 5.408 m2 a només 2.754.

Amb tot però el Festival suma la superfície del Palau de Fires, el que resulta uns 8.430 mdedicats al circ internacional de qualitat, tres mil metres quadrats més que l’any 2018.

 Cinema

El Papus (Anatomia d’un atemptat)

04/01/2013
Cinema

Cinema a l’aire lliure a la Ciutadella de Roses, del 2 de juliol fins al 6 d’agost

09/06/2015
Música

Els Premis Enderrock constaten el gran moment de la música que es fa al nostre país

13/03/2012 09:56
Música

Frank Montasell presenta el seu primer disc

05/05/2016

Blaumut i Mala Rodríguez a l’Strenes d’aquest cap de setmana

La pionera en el món del hip hop estrenarà en directe el seu darrer disc "Mala"

El Festival Strenes de Girona continua aquest cap de setmana amb el primer dels dos concerts que farà Blaumut per presentar el seu nou disc “0001”. El primer, el d’aquest dissabte, té totes les entrades exhaurides. Encara en queden pel segon concert, del dia 16 de juliol. Diumenge, la pionera en el món del hip […]