Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 20 setembre 2020

“Feminista havies de ser”, una exposició que reivindica d’una manera diferent i creativa el feminisme

Al Palau Robert del 23 de setembre al 29 de novembre

Redacció.- El Palau Robert acollirà l’exposició “Feminista havies de ser”, que reivindica d’una manera diferent i creativa, el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere.

L’exposició, que es podrà visitar del 23 de setembre al 29 de novembre, l’organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.
La proposta de la comissària Natza Farré reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.
L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.
Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.Cinema

La nova comèdia dels creadors de Road Trip

27/12/2007 3:08''
Exposicions

El Museu Picasso presenta l?exposició ‘Devorar París. Picasso 1900-1907’

06/07/2011 03:14
Cinema

Dani caselles i Laia Vidal comparteixen pis a la pantalla com a Max i Emma

06/07/2018 2:04
Lletres

Martí Gironell ens trasllada a la prehistòria

14/08/2014 00:04;:29

El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]