Edició 4.098 (des del 27/09/2007)
Edició 4.098 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 17 abril 2013

Exposició de l’artista Jordi Amagat a la Sala Dalmau de Barcelona

La Sala Dalmau de Barcelona presenta del 23 d’abril al 31 de maig una exposició de l’artista Jordi Amagat. L’obra de Jordi Amagat es d’una potent ingravidesa, sovint presentant composicions on allò orgànic esdevé gairebé petri, dotat d’una rotunditat i una solidesa que es contraposa amb la lleugeresa del conjunt, que de vegades resta suspès, creant una atmosfera que el pot situar entre el realisme màgic i el surrealisme

A Jordi Amagat li agrada superar la realitat situant-se en mons fantàstics sovint més autèntics que la mateixa realitat.

Els desèrtics paisatges que presenta son densos, evocadors, poblats per construccions que, com diu el mateix artista, “no s’han construït mai” i que han estat ubicades en un espai que tot i el seu aspecte metafísic ha estat exhaustivament raonat.

Tots els objectes, personatges i escenaris que presenta, han estat treballats amb la cura del qui domina l’ofici del dibuix. No és casualitat, doncs, que diverses obres presentin una economia de color que les converteix gairebé en monocromes, sovint amb la intenció de ressaltar el contingut per sobre de la forma i que contrasten amb d’altres on el color destaca per la seva intensitat.

L’obra d’Amagat es d’una potent ingravidesa, sovint presentant composicions on allò orgànic esdevé gairebé petri, dotat d’una rotunditat i una solidesa que es contraposa amb la lleugeresa del conjunt, que de vegades resta suspès, creant una atmosfera que el pot situar entre el realisme màgic i el surrealisme.

> Informació complementària

jordi amagatsala dalmau

Arts

La reivindicació per una cultura lliure i en constant moviment marca l’acte d’entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2017

15/06/2017
Tendències

Dos joves treuen al mercat ?Indignats versus Polítics?

21/12/2011
Cinema

“No sé decir adiós”, el debut de Lino Escalera no deixa a ningú indiferent

19/05/2017 01:44
Escenaris

Petit Fours celebren 10 anys del seu primer disc fent un revival a La Mirona

10/12/2009