Edició 4.628 (des del 27/09/2007)
Edició 4.628 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 4 setembre 2019

Exposició “Genocide Project. Espais d’excepció” d’Eduardo Gómez Ballesteros al MUME

A l'exposició, víctimes i perpetradors interpel·len directament el visitant

Redacció.- La mostra consta de quatre instal·lacions creades específicament per aquesta exposició al MUME, una d’elles amb dos espais de videoart, on víctimes i perpetradors interpel·len directament el visitant. El feminicidi, els desapareguts, els detinguts, els torturadors i els llocs de tortura i execució de la dictadura militar establerta en aquest país entre 1973 i 1990 emocionen i esglaien amb les peces artístiques que Eduardo Gómez ha creat amb el material documental recollit el 2016 al Museu de la Memòria i els Drets Humans i a la Villa Grimaldi (Xile).

La inauguració serà aquest dissabte, 7 de setembre a les 12h, amb la participació del Director del MUME, Alfons Quera, i l’artista creador de l’exposició, Eduardo Gómez.

Genocide Project
L’exposició forma part d’un projecte global sobre conflictes arreu del món, ‘Genocide Project’, que l’artista ja va presentar parcialment a l’espai ‘Art i memòria’ del MUME l’any 2017. Es tracta d’un treball en construcció contínua amb imatges violentes de conflictes d’arreu del món, com Xile entre d’altres.

Un espai per a la reconciliació
El MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions temporals com aquesta i una exposició permanent, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica al voltant dels desplaçaments forçosos i la Guerra Civil.
Està gestionat pel Consorci del qual formen part la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de la Jonquera i la Universitat de Girona.

Eduardo Gómez
L’artista és doctor en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i llicenciat en Psicologia. La seva trajectòria és multidisciplinar i parteix de la seva formació com a psicòleg, les investigacions desenvolupades en l’àmbit de les Belles Arts i una dilatada carrera professional com a artista plàstic. Ha realitzat exposicions individuals a Líban, Estats Units, Colòmbia, Brasil, Japó, França i Regne Unit, entre d’altres països.Videoclips

Estanislau Verdet

10/02/2009 03:48''
Tendències

S’obre la convocatòria per participar a la 65a edició del prestigiós Concurs Internacional de Piano Maria Canals Barcelona

12/07/2018
Escenaris

L’espectacle burlesc “Menjar” fa una “crítica creativa” a la indústria alimentària a través de l’humor

05/05/2017
Tendències

L’entitat ‘Plataforma per la llengua’ respon durament a les paraules de Wert

12/11/2012 05:46