Edició 3.674 (des del 27/09/2007)
Edició 3.674 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 25 febrer 2014

Estrena del primer espectacle de dansa integrada de Thomas Noone

Noone és un coreògraf que imprimeix en les seves creacions un estil físic i atlètic

El divendres 28 de febrer i el dissabte 1 de març a les 20:30h es podrà gaudir de l’estrena d’una nova coreografia de Thomas Noone, que explorarà la dansa integrada a “Just a dancer”. L’endemà, el diumenge 2 de març, a la companyia li tocarà representar “Balbir, el meu avi”, espectacle de dansa familiar basat en els contes que, de petit, li explicava a Noone el seu avi d’origen hindú.

Thomas Noone segueix avançant en el camí d’accions integradores de la dansa des d’un punt de vista creatiu i inclusiu. Des de fa 4 setmanes ha estat creant una peça, en el procés de la qual han intervingut, d’una banda, els quatre ballarins habituals de la companyia (Javier G. Arozena, Alba Barral, Jeronimo Forteza i Karolyna Szymura) i, de l’altra, quatre ballarins amb diversitat de funció (Maria Dolors López, Isabel Palomeque, Andrea Torres i Laura Patay).

Noone ja havia creat una peça per la companyia de dansa integrada del Regne Unit StopGAP i, a través de l’Espai Dansat! (SAT!), ha organitzat workshops i programat peces amb companyies com CroiGlan Integrated Dance Company, CandoCo Dance Company, Marc Brew Company o la coreògrafa escocesa Claire Cunningham. És per això que, rere aquesta experiència acumulada, ara ha volgut desenvolupar aquesta línia de treball amb la implicació dels seus ballarins.

L’espectacle compta amb música original de Jim Pinchen i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa i la seva convocatòria “Arte para la mejora social”.

 

> Informació complementària

Balbirdansa integradael meu aviEspai DansatJust a dancerThomas Noone

Música

L’Acústica tanca l’edició 2013 amb 80.000 espectadors

02/09/2013
Música

Estivada, el festival occità de referència, programarà les actuacions de tres grups proposats per Fira Mediterrània

04/06/2013
Tendències

10 vins, 2 olis, 2 galetes, 1 poma, 4 anxoves, 5 arrossos, 5 foies i 2 fesols guardonats el segell de qualitat agroalimentari Girona Excel·lent

15/10/2014
Exposicions

Una exposició repassa la història de la Junta de Museus

09/07/2008 4:44''