Edició 4.012 (des del 27/09/2007)
Edició 4.012 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 25 febrer 2014

Estrena del primer espectacle de dansa integrada de Thomas Noone

Noone és un coreògraf que imprimeix en les seves creacions un estil físic i atlètic

El divendres 28 de febrer i el dissabte 1 de març a les 20:30h es podrà gaudir de l’estrena d’una nova coreografia de Thomas Noone, que explorarà la dansa integrada a “Just a dancer”. L’endemà, el diumenge 2 de març, a la companyia li tocarà representar “Balbir, el meu avi”, espectacle de dansa familiar basat en els contes que, de petit, li explicava a Noone el seu avi d’origen hindú.

Thomas Noone segueix avançant en el camí d’accions integradores de la dansa des d’un punt de vista creatiu i inclusiu. Des de fa 4 setmanes ha estat creant una peça, en el procés de la qual han intervingut, d’una banda, els quatre ballarins habituals de la companyia (Javier G. Arozena, Alba Barral, Jeronimo Forteza i Karolyna Szymura) i, de l’altra, quatre ballarins amb diversitat de funció (Maria Dolors López, Isabel Palomeque, Andrea Torres i Laura Patay).

Noone ja havia creat una peça per la companyia de dansa integrada del Regne Unit StopGAP i, a través de l’Espai Dansat! (SAT!), ha organitzat workshops i programat peces amb companyies com CroiGlan Integrated Dance Company, CandoCo Dance Company, Marc Brew Company o la coreògrafa escocesa Claire Cunningham. És per això que, rere aquesta experiència acumulada, ara ha volgut desenvolupar aquesta línia de treball amb la implicació dels seus ballarins.

L’espectacle compta amb música original de Jim Pinchen i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa i la seva convocatòria “Arte para la mejora social”.

 

> Informació complementària

Balbirdansa integradael meu aviEspai DansatJust a dancerThomas Noone

Exposicions

Una exposició fotogràfica que repassa 34 anys de realitat

03/06/2014 04:30
Videoclips

La Kinki Beat

09/11/2008 4:00''
Música

Surt a la venda ‘Per què es grillen les patates?’, el primer disc fins ara inèdit d?El Petit de Cal Eril

08/03/2012
Cinema

“Segon origen”, l’adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo, que Bigas Luna no va poder acabar

09/10/2015