Edició 4.817 (des del 27/09/2007)
Edició 4.817 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 19 maig 2016

Es presenta Miro+, un nou mitjà de comunicació cultural de l’Euroregió Pirineus Mediterrània

La presentació del nou mitjà transfronterer s'ha fet avui al Centre d'Art àcentmètresducentredumonde de Perpinyà coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

Fabrice Lorente, president de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, ha presentat aquest dimecres MIRO+, un nou mitjà de comunicació transfronterer dedicat a les iniciatives culturals del territori de l’euroregió Pirineus Mediterrània.

MIRO+ és un mitjà online multilingüe -català, francès, anglès i castellà-, que es focalitza en l’actualitat cultural transfronterera dels territoris de Barcelona, Toulouse, Montpellier, Andorra, Perpinyà, Girona i les Illes Balears.

MIRO+ ofereix una interfície innovadora entre el món acadèmic, els agents culturals i el públic. A la vegada actúa com a medialab on els alumnes del Master Miro, sota la direcció de professionals del periodisme cultural, posen en pràctica els coneixements de comunicació cultural adquirits, elaborant continguts exclusius, i posant-los a disposició de tot el públic del territori de referència.

MIRO+, un medialab cultural
MIRO+ és un medialab que genera notícies culturals del territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, i aplega al voltant d’aquesta plataforma digital actors del món de la cultura, estudiants de turisme cultural i públic en general. Per Fabrice Lorente “d’aquesta forma, es converteix naturalment en un espai d’experimentació dels tres grans àmbits d’especialització del Màster MIRO: l’e-turisme, l’estudi dels públics i la valorització dels patrimonis”.

Un mitjà que genera els seus propis continguts
La major part dels continguts del lloc web MIRO+ són de producció pròpia, elaborats per un equip de periodistes professionals que treballen conjuntament amb els estudiants del Màster MIRO de Turisme Cultural. D’aquesta manera les sessions de Media Training i els treballs col·laboratius permetran adquirir habilitats comunicatives als alumnes del Màster, que podran conèixer les tècniques editorials utilitzades pels professionals, la redacció de continguts per ser consultats online, i les especificitats de les xarxes socials. Els estudiants també podran analitzar en temps real l’abast i l’impacte de les seves publicacions.

El programa MIRO
El nou portal MIRO+ forma part del Programa MIRO, que preveu altres accions com el Màster Miro, del qual al setembre n’arrencarà la segona edició, o el Via MIRO, una plataforma de valoració d’experts i de formació continuada.

El Programa MIRO està finançat amb 5,5 milions d’euros durant un període de 7 anys (2012-2019) per l’Agència Nacional francesa de la Recerca (ANR), sota els auspicis de les Iniciatives d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI) que dóna suport a projectes emblemàtics i innovadors a l’àmbit de l’ensenyament superior francès.

> Informació complementàriaMúsica

El concurs Intro reprèn l’activitat amb la segona eliminatòria, en la que s’escullen les bandes finalistes

18/09/2014
Lletres

100 trucs per aprimar-se de Lídia Casademont

20/03/2013
Lletres

David Martí reivindica els encanteris a ‘Les bruixes d’Arnes’

05/04/2011 08:34
Tendències

This Is Spinal Tap

25/05/2012

Lliuren els VIII premis Pompeu Fabra a 7 entitats i persones per la seva contribució a la projecció social de la llengua

El guardó reconeix Txarango, Lídia Pons, Joan Julià-Muné, FilminCAT, el Canal Malaia, la coral Canta amb el cor i Blanca Serra

Redacció.- La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha lliurat els VIII premis Pompeu Fabra, que convoca cada dos anys la Direcció General de Política Lingüística. Els premiats corresponents a l’any 2020 són el grup musical Txarango, que ha obtingut el VIII premi Pompeu Fabra en […]