Edició 4.458 (des del 27/09/2007)
Edició 4.458 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 10 octubre 2012

Es presenta It is forever, un projecte de preservació digital fotogràfica, a la primera edició del festival de fotografia Fineart a Igualada

It is forever presenta per primera vegada el procés de transferència tecnològica i la seva comercialització a la Iª edició del Fineart d’Igualada. Aquest esdeveniment, el qual acull una gran quantitat d’obres fotogràfiques, exposicions, projeccions, xerrades, visites guiades, tallers o taules rodones, entre d’altres. Aquesta fira ha esdevingut l’entorn ideal per donar a conèixer la recerca en preservació digital duta a terme des del centre de recerca de la UdG la preservació digital entre la comunitat fotogràfica. Amb la col·laboració del fotògraf gironí Eddy Kelele.

El FineArt està organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada. It is forever és un servei exclusiu basat en una plataforma web que satisfà les necessitats de preservació digital de les fotografies. Aquesta plataforma cobreix la necessitat de seguretat que necessiten els fitxers fotogràfics, ja que la gent actualment guarda les seves fotos als discs durs ia través de les xarxes socials, però aquests suports no tenen garantia de que la imatge quedi preservada ja que a mesura que es van actualitzant els formats digitals, aquests, queden obsolets.

It is forever neix al Centre Easy, un centre d’investigació i recerca de la Universitat de Girona afincat al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona. I utilitza la tecnologia del PYRAMID, un programa de preservació de fotografia digital en fase alpha que permet conservar el contingut desitjat per sempre. La finalitat de PYRAMID és treballar perquè les imatges no es perdin en formats obsolets i per facilitar la conservació del nostre patrimoni digital.
El sistemaIt is forever permet regalar fotografies, i garanteix formalment amb un certificat de preservació que aquesta fotografia serà preservada per sempre gràcies a la tecnologia de communitycloud desenvolupada per PYRAMID.Escenaris

El Teatre de l?Aurora programa un hivern amb espectacles d?actualitat

09/01/2011
Escenaris

Ésdansa proposa una volta al món amb l’actuació de sis companyies de quatre continents diferents

18/08/2008
Turisme

David Sellarès, estudiant de Màster en efectes especials: 6è capitol de Catalans a Nova York

08/07/2010 04:58
Música

Parlem amb els Litoral del seu primer disc, a punt de veure la llum

10/10/2011 05:21