Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 8 juny 2013

Enderrock celebra 20 anys amb una revista i un DVD per llegir, escoltar i mirar

Manel i Sisa, Els Amics de les Arts i la Trinca, Mishima i Raimon o Antònia Font i Quimi Portet són algunes de les parelles que participen al projecte ‘Converses Enderrock’


L’any 2013 la revista Enderrock compleix 20 anys. Amb motiu de l’efemèride, la publicació de referència de la música catalana ha reunit 10 parelles musicals de generacions i estils molt diferents que dialoguen en exclusiva per a la sèrie ‘Converses Enderrock’, sobre el passat, el present i el futur de la música, la societat i la política del país.

Descobrim com han afrontat el passat, viuen el present i aposten pel futur una vintena dels noms més destacats de l’escena musical catalana: Manel i Sisa, Mishima i Raimon, Antònia Font i Quimi Portet, Roger Mas i Maria del Mar Bonet, Els Amics de les Arts i La Trinca, La Pegatina i la Companyia Elèctrica Dharma, Obrint Pas i Miquel Gil, Gossos i Gerard Quintana, Anna Roig i Lluís Gavaldà, i Sanjosex i Pi de la Serra.

DVD La meva generació

Les 10 ‘Converses Enderrock’ han quedat plasmades en un número especial i un DVD que inclou un documental de producció pròpia, La meva generació. El documental, dirigit per Pol Fuentes, s’encarta de amb el número del vintè aniversari i es basa en els diàlegs i experiències de tots els artistes que hi han pres part.

Es tracta d’una peça única d’una hora de durada on es fa un retrat del panorama musical, tot posant de manifest els diversos punts de vista i opinions dels músics en alguns temes importants de la seva trajectòria vital.

El número especial també inclou una selecció dels 200 discos de la ‘Generació Enderrock’. En les darreres dues dècades s’han editat més de set mil discos en català. Enderrock ofereix una selecció dels 200 millors àlbums de la banda sonora de la música en català dels darrers vint anys (1993-2012), comentats per 25 periodistes especialitzats i amb especial atenció als 20 millors discos.

La història dels vint anys d’Enderrock és també la de les seves portades. Al llarg de 212 números han desfilat per la primera pàgina nombrosos artistes. En aquest número especial de la revista presentem les millors sessions de fotografia de la trajectòria de la revista i el paper d’una generació a través dels músics catalans.

> Informació complementària

enderrock amics de les arts mishima electrobeach gerard quintana

Música

L’Associació Professional de Músics de Catalunya MUSICAT ha editat el llibre de l’Antoni Mas ‘Cooperatives de músics. Un nou model de gestió’

16/12/2013
Música

14 edició del Black Music Festival

06/01/2015
Escenaris

Miquel Górriz dirigeix a Xicu Masó i Carles Martínez en Els Folls de Shakespeare

02/10/2013
Música

Els 2manydjs passen per La Mirona

04/10/2011

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]