Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 3 desembre 2020

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben a l’onzena edició i se celebraran al Mercat de les Flors 

La trobada anual del circ català serà com cada any presencial i se celebrarà el dimecres dia 23 de desembre a Barcelona

Redacció.-  Tot i la pandèmia i les dificultats per a les arts en viu, els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya tiren endavant i es faran, com cada any des del 2010, de manera presencial. Enguany, el de l’onzena edició, es lliuraran durant la gala Nit de Circ que se celebrarà el pròxim dimecres, dia 23 de desembre, a la sala Maria Aurèlia Capmany (MAC) del Mercat de les Flors, a Barcelona.

En total, s’atorgaran 11 guardons (millor espectacle de carpa, millor espectacle de sala, millor espectacle de carrer, millor companyia emergent, premi especial, millor espectacle de pallassos, millor trajectòria, millor iniciativa per a la projecció del circ, premi especial i premi de votació popular). Com a novetat, es crea el premi a la millor iniciativa de circ social.

Companyies, entitats i professionals de les arts circenses poden participar als premis a través d’una convocatòria que està oberta fins el pròxim 8 de desembre Per presentar-se, només cal accedir a aquest enllaç bit.ly/PremisZRK20 i presentar la candidatura.

Entre totes les propostes rebudes es triaran el nominats d’aquesta nova edició d’uns premis que tenen com a objectiu promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català.

Des de la seva creació l’any 2010, la Nit de Circ s’ha convertit en una cita anual per a tot el sector. Està organitzada per la revista Zirkòlika i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.  

Els premis també volen donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya els anys 2019 i 2020, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ català en una vetllada que serveixi de punt de trobada del món del circ, tant dels professionals del sector com del públic general. La Nit de Circ es podrà seguir també en directe a través de les televisions de la Xarxa de Comunicació Local, que retransmetrà íntegrament les actuacions de la gala i el lliurament dels premis.Escenaris

El CAET inaugura el 2015 amb teatre de qualitat i grans duels escènics per a tothom

29/12/2014
Videoclips

Miquel Ferrer i Alex Gaus

20/11/2012
Escenaris

“Un mosquit petit” de Marc Artigau i Queralt

18/12/2013
Escenaris

Arriba ‘Dunas’, l’espectacle de dansa de Maria Pagés i Sidi Larbi Cherkaoui

27/07/2011

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]