Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 1 agost 2020

Els empresaris catalans demanen més impuls de les administracions per fomentar l’emprenedoria

S'ha celebrat el 2n Fòrum Economíc i Social per a una Catalunya forta i competitiva

Redacció.- El 2n Fòrum Economíc i Social per a una Catalunya forta i competitiva ha donat veu a empresaris i institucions que donen suport els emprenedors a través del webinar “Com impulsar l’emprenedoria”. Les conclusions han estat claus: si es vol sortir de la crisi postcovid de manera forta s’ha de construir una economia que promogui l’emprenedoria. El Fòrum va recollir entre les seves conclusions, temes importants que formaran part del proper Llibre Blanc que es lliurarà al Govern de la Generalitat amb les línies d’actuació perquè Catalunya esdevingui el gran motor econòmic d’Europa. La pandèmia pot ser la resposta de què ha hagut 100.000 autònoms menys donats d’alta, el que genera pèrdua de valor econòmic i talent.

Entre aquestes conclusions els ponents, que va generar un debat davant de 120 empreses i emprenedors, van posar sobre la taula els principals problemes però també les aportacions que el sector dels emprenedors necessiten per avançar:

L’emprenedoria atrau coneixement, talent, innovació i inversió. Per tant l’emprenedoria és un motor econòmic. L’emprenedor crear feina de qualitat i aporta valor.
L’emprenedor ha de tenir un objectiu clar, una actitud positiva i d’il·usió davant el projecte. A més és important el recolzament i assessorament de l’administració durant els primers anys.
La Covid-19 ha precipitat alguns canvis que ja  s’estaven donant a les empreses, com per exemple el camí cap a les noves tecnologies. Cal impulsar la digitalizació.
Els models de finançament s’han de redefinir per adaptar-se als projectes i perfils dels emprenedors. I els emprenedors necessiten buscar altres vies de finançament. Per això és necessari el suport i acompanyament de les institucions que estan sobre el terreny, dels ajuntaments i dels governs locals.
L’emprenedoria és una actitud davant la vida i aquest esperit hauria d’inculcar-se desde l’inici de les etapes educatives a la nostra societat.
Més suport fiscal, ajudes, subvencions als emprenedors.
L’emprenedor ha de tenir una formació continuada en el temps i ha de tenir un acompanyament per part de les institucions. Un viver d’empreses no pot ser només un lloc on treballen empreses i start up. S’ha de crear una ecosistema que acompanyi l’emprenedor i resolgui els dubtes que tingui. Estem en un entorn VUCA: (volátil, incert, complex i ambigu), on es planifica a curt termini.
L’administració s’ha de digitalitzar. A Letònia es pot donar d’alta una empresa des del mòbil i a Espanya es triguen dies en fer-ho. Cal redefinir l’administració amb menys burocràcia, tot i que s’estan fent iniciatives molt interessants.
És necessari actualitzar la Llei d’Emprenedoria, per fer-la un instrument eficaç i adaptada a les noves realitats.
Aquests conclusions van ser formulades en el 2n Fòrum Económic i Social on, a través de webinar, va compta amb noms com Pep Garcia, CEO de Maxchief Europe, Rosa Guerrero, consultora per la Creació d’Empreses a CECOT, Sandra Rodríguez, responsable de emprenedoria de la Fundació Servei Solidari i representant de Dones pel Futur, Ricard Carbonell, gerent de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona i Albert Pijuan i Sala, president de la Comissió d’Emprenedoria i Start-Ups de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El webinar va ser conduït per l’economista i periodista Víctor Bottini, director i presentador del programa Econòmix de Rne4.

 Música

XIX Premis de la Música Catalana es donaran el 9 de març a Girona

21/01/2017
Escenaris

“Fang i Setge. El musical de 1714” tornarà la tardor vinent amb noves representacions

14/01/2015
Exposicions

La crítica de la realitat en imatges, al CCCB

22/02/2011 04:56
Cinema

Un film d’animació amb la situació de l’Iran de rerefons

08/11/2007 3:20''

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació promouen la reactivació econòmica i laboral

Redacció.- Amb el principal objectiu d’ajudar a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats laborals, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebran conjuntament del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc amb les màximes mesures de seguretat i prevenció. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través […]