Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 9 maig 2016

El Tricicle recupera el seu repertori de “Bvelles” cançons

Després de 44 anys, els germans Roda tornen als escenaris per recuperar el seu repertori

Un dels grups que a finals dels anys 60 del segle passat va entrar a formar part del moviment de la Nova Cançó va ser El Tricicle dels germans Roda amb en Frederic, l’Àlvar i l’Ignasi. El poeta Pere Quart (Joan Oliver),  es va oferir a fer lletres perquè les musiquessin i, a més, els va suggerir el nom del grup.

De seguida van fer tractes amb la casa Concèntric i van enregistrar el seu primer disc amb les cançons La vaca suïssa i Cap a la lluna, amb lletres de Pere Quart i música d’en Frederic. Sens dubte aquell primer disc va ser la rúbrica que confirmava que El Tricicle tenia carta de naturalitat en el moviment de la Nova Cançó. Era un grup de cançó satírica, tot i que no va renunciar a fer algunes incursions en el que podríem anomenar cançó d’autor. Pel que fa a les lletres de les seves cançons, a més del poeta Pere Quart, van treballar amb autors com Josep M. de Sagarra, Joan Vergés, Miquel Martí i Pol,etc.

L’any 1972 sortia el segon disc del Tricicle amb arranjaments de Juan José Olives. Aquest nou single contenia els temes Cançó lirona, amb lletra de Pere Quart i música de l’Àlvar i Poema folk, amb lletra de Joan Vergés i música d’en Frederic. A finals del 1972 El Tricicle es va dissoldre. La seva trajectòria va deixar, per a la història d’aquest moviment, un nombre considerable de concerts així com un parell de discs. Uns anys més tard de la seva desaparició va néixer el grup de teatre El Tricicle, una feliç coincidència de nom i d’esperit artístic.

Ara, de nou, es retroben al Centre Artesà Tradicionàrius amb un espectacle en torn a les seves cançons i la seva època. La trobada tindrà lloc a les 21.ooh al C.A.T.

2016escenarismusicmusicaretorn

Música

Els Catarres són els grans triomfadors dels Premis Enderrock 2014 per votació popular

25/02/2014
Tendències

Com seria la celebració del primer aniversari de la sobirania?

07/03/2010 14:33
Escenaris

Kari Ikonen Quartet presenta el seu disc ?Oceanophonic?

05/06/2009
Cinema

“Captain Fantastic”, amb Viggo Mortensen

23/09/2016 03:00

A la venda les entrades de DeltaChamber Music Festival 2020

Se celebrarà a Amposta del 28 de juliol al 2 d'agost

Redacció.- Ja es poden adquirir les entrades per a l’edició “Parèntesi” d’aquest festival internacional de música de cambra, que fa uns dies va presentar la seva edició més trencadora adaptada a la situació actual. “Parèntesi” inclou una quarantena de concerts individuals en tres llocs emblemàtics de la ciutat (Torre de la Carrova, pati de l’antic […]