Edició 4.130 (des del 27/09/2007)
Edició 4.130 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 8 octubre 2012

El retorn de Ben Wheatley i l’esperada ‘The Lords of Salem’ omplen Sitges de cinema de culte

'Animals', de Marçal Forés, segueix demostrant la bona salut del cinema català

La passada edició, Sitges va acollir l’estrena de Kill List, la segona i aclamada pel·lícula de Ben Wheatley, que va sorprendre públic i crítica. El director britànic torna aquest any per presentar Sightseers –una comèdia negra d’humor macabre que va convèncer a Canes- i fa doblet al Festival, recuperant la seva òpera prima Down Terrace. Amb aquests tres títols, Wheatley s’ha convertit en un els directors amb més projecció dins el gèner e. 

Els seguidors de Rob Zombie estan d’estrena avui amb The Lords of Salem, la més recent incursió al cinema del polifacètic director i músic. L’actriu Dee Wallace, que ahir rebia el premi Maria Honorífica a la seva trajectòria amb motiu de la projecció d’E.T., forma part de l’elenc d’aquesta història de dimonis i música sinistra, al costat de Meg Foster, que també ha estat present avui a Sitges. Wallace, que interpreta una bruixa, ha explicat: “Zombie va tenir molt en compte pel meu personatge que a la vida real em dedico a la sanació i l’autoajuda”. La Secció Oficial desplega dos títols més d’alt voltatge: Headshot, del tailandès Pen-ek Ratanaruang i Safety Not Guaranteed, de Colin Trevorrow, dues propostes ben diferents avui a l’Auditori, que han comptat amb la visita dels dos realitzadors.

El cinema català torna a ser protagonista en la jornada d’avui, mantenint la tònica d’aquesta 45a edició del Festival. És el torn d’Animals, l’òpera prima de Marçal Forés, cinta sorgida de la factoria ESCAC que s’endinsa en les fantasies d’un adolescent. El cinema Prado torna a omplir la seva sala amb el record d’un clàssic modern, Memento, de Christopher Nolan, i l’angoixa vital de Guy Pierce lluitant contra les pèrdues de memòria.

Aquesta jornada, on el cinema de culte ha estat el leit-motiv amb The Lords of Salem, el Festival ha trobat el marc perfecte per a presentar el llibre oficial de Sitges 2012, NeoCulto, un volum amb articles de 21 firmes convidades, coordinat per Ángel Sala, director del Festival, i Desirée de Fez, crítica cinematogràfica.

 

Foto: Dee Wallace i Meg Foster

> Informació complementària

sitges

Música

Música russa i ballet al Castell de Sant Marçal

30/06/2010
Música

El Messies de Paul McCreesh, Jarabe de Palo, Rinaldo Alessandrini, Mazoni, Amadou & Mariam són els destacats de la temporada de tardor de l’Auditori de Girona

28/09/2017
Arts

Arrenca una nova edició dels premis de pintura Honda La Garriga

10/03/2009
Cinema

Arriba ‘Dancing dreams’, el documental sobre un espectacle de la ballarina Pina Bausch

01/09/2011 01:54