Edició 4.695 (des del 27/09/2007)
Edició 4.695 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 14 maig 2014

El museu Picasso i el Conservatori del Liceu presenten la proposta “Musicant les obres del Picasso”

Les peces han estat creades per alumnes del Departament de Composició del Conservatòri i inspirades en obres de la col·lecció del Museu

El proper dijous 15 de maig del 2014, el Museu Picasso i el Conservatori del Liceu presentaran l’estrena de les obres dels alumnes del Departament de Composició, creades a partir dels quadres de la col·lecció del Museu. Aquesta presentació tindrà dos formats: a les 19.00h i a les 19.30h, hi haurà una visita musical a les sales de la col·lecció, on es podran sentir les composicions davant l’obra que les ha inspirades, i a les 20.30h s’interpretaran totes les peces a la sala d’actes del Museu. La presentació d’aquest concert anirà a càrrec d’Oriol Ponsatí-Murla i els alumnes participants són: Carla Broto, Jordi Castellà, Marco Chiaperotti, David Esterri, Juan Jurado, Daniel Muñoz, Laura Nadal i Eduardo Valiente.

Les composicions –dues per cadascuna de les obres triades– han estat creades a partir de l’experiència d’observació d’una selecció d’obres de Pablo Picasso: L’espera (Margot), 1901; Terrats de Barcelona, 1903; Las Meninas (conjunt), 1957 i Els colomins, 1957. El projecte de col·laboració s’ha desenvolupat en diverses fases: els compositors han visitat les sales del Museu, i l’equip del Departament d’Educació del centre ha treballat amb ells al Conservatori.

La interpretació de les peces anirà a càrrec dels alumnes del Conservatori Superior del Liceu: Laia Albinyana, flauta; Guillem Vilar, oboè; Joan Roca, clarinet; Mar García, trompa; Cynthia Pérez, fagot; Dario Barroso, guitarra; Laura Orteaga, violí; Oriol Capdevila, violí; Blanca Coll, violí; Laura Vaquerizo, viola; Raquel Paban, violoncel; Miquel Marín, guitarra, i Mar Sala, flauta.

El Museu Picasso i el Conservatori del Liceu consideren aquest projecte fonamental per difondre el coneixement de la col·lecció del Museu –que serveix d’inspiració per a aquestes noves creacions– i per donar a conèixer el talent dels joves compositors, destacar el paper de les seves creacions, i fomentar una vinculació activa entre les arts i el seu coneixement mutu.

> Informació complementària

artConservatori del LiceuEl Museu PicassomusicaPablo Picasso

Escenaris

Obertes les inscripcions del curs d’il·luminació de la Etecam

13/10/2011
Tendències

Talleres islados obre la temporada 2013

18/04/2013
Tendències

Els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos seran els pregoners de la festa del 70è aniversari del Mercat del Lleó

02/10/2014
Tendències

L’Acadèmia Catalana de la Música demana la dimissió del ministre de Cultura

10/04/2020

El festival Amb so de cobla dona el tret de sortida amb l’estrena de l’espectacle Circ&Cobla

Se celebra del 4 al 8 d’agost a Palamós

Redacció.-  El festival arriba al municipi gironí del 4 al 8 d’agost per celebrar la seva 4a edició amb un cartell amb grans noms com Petitet i Pau Alabajos i amb propostes totalment trencadores. Amb So de Cobla, el Festival de Cobla de Catalunya, inicia aquest dimarts a Palamós la seva quarta edició amb l’espectacle […]