Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Edició 4.633 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 11 desembre 2013

El Museu Episcopal de Vic puja més de 130 obres a Google Art Project

El Davallament d'Erill la Vall o El Baldaquí de Ribes són algunes de les obres que es poden veure en alta resolució des d'aquest museu digital

El Museu Episcopal de Vic (MEV) s’ha convertit aquesta setmana en el segon museu de Catalunya que exhibeix digitalment una part de la seva obra a Google Art Project. En total, els usuaris poden veure, des d’aquest dimarts, 135 obres del fons del MEV en alta resolució. El museu osonenc, un dels més importants en art romànic i gòtic, se suma així al MNAC i altres museus internacionals com l’Hermitage de Sant Petersburg, la National Gallery de Londres o el Louvre de Paris.

Entre les 135 peces que des d’aquest dimarts es poden veure a http://www.google.com/culturalinstitute , hi ha obres destacades com el Davallament d’Erill La Vall, El Baldaquí de Ribes o els retaules gòtics de Bernat Saulet i Ramon de Mur, entre molts d’altres. La presència del MEV al Google Art Project permet buscar les obres del museu per artista, obra d’art, tipus d’art, museu, país, col·leccions o període de temps. Tot això amb l’impressionat detall que permet veure les imatges a una altíssima resolució.

Des del museu es valora molt la invitació per tal de poder participar en aquesta iniciativa que vol democratitzar l’accés a l’art i que permet la visualització de les imatges amb tot tipus de detall. Participar a Google Art Project s’interpreta com una oportunitat per compartir espai amb una plataforma d’art en línia que pot ajudar a molts amants de l’art d’arreu del mon a conèixer l’important fons del MEV.

La presència del MEV al Google Art Project s’inclou en la línia d’anar donant a conèixer el museu a nous públics de tot el món i en la política d’adaptar el museu als nous temps. En aquesta mateixa línia, el gener de 2014 el MEV acollirà una jornada de debat a l’entorn dels museus i aspectes com el coneixement obert i la impressió 3D.

Google Cultural Institute, en el marc del seu Art Project, pretén reunir totes les expressions artístiques (pintura, escultura, fotografia i dibuix) en una plataforma en línia, amb l’objectiu de fer accessible el patrimoni artístic i cultural a les persones de tot el món.

 

Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d’art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d’art medieval del món amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons de valor excepcional s’exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.

 

 

 

 

 

> Informació complementària



Arts

Taula rodona a Can Framis sobre la figura d’Antoni Clavé

28/05/2013
Escenaris

Julio Manrique porta ‘Coses que dèiem avui’ al Villaroel

22/05/2011 07:46
Exposicions

Més de 222.000 persones han visitat la gran retrospectiva sobre Miquel Barceló a CaixaForum Barcelona

06/01/2011
Música

Kenny Garrett, Marco Mezquida Trio i Dan Ben Loir, entre els artistes més destacats del Festival de Jazz de Girona

31/08/2013