Edició 3.710 (des del 27/09/2007)
Edició 3.710 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 1 octubre 2013

El Museu del Cinema presenta la seva oferta formativa de cursos del 2013-2014

El Cinema Invisible, Alfred Hitchcock, el Cinema fantàstic i Quentin Tarantino seran els protagonistes dels cursos impartits per Pere Vilà, Quim Casas, Josep Mir i Desirée de Fez respectivament

El Museu del Cinema ofereix una nova oferta de cursos per a tots els aficionats al món del cinema. Una oferta variada de quatre cursos dedicats a grans directors, gèneres cinematogràfics i al cinema d’avantguarda.

El primer curs s’impartirà els mesos d’octubre i novembre i es dedicarà al Cinema Invisible, un cinema compromès estètica i ideològicament, reflexiu i sovint polèmic que s’exhibeix en espais al marge dels circuits d’exhibició habituals o sales de cinema comercials. En aquest curs parlarem de les causes que estan portant a fer d’aquest cinema, entès com una experiència cinematogràfica i humana, un art invisible a través de realitzadors com Pen-Ek Ratanaruang (Tailàndia), Philippe Garrel (França), Nobuhiro Suwa (Japó), Nanni Moretti (Itàlia) o Béla Tarr (Hongria). El curs l’impartirà el cineasta Pere Vilà.

El segon curs s’iniciarà el 25 de gener, tindrà com a professor el crític Quim Casas i estarà dedicat a Alfred Hitchcock, un dels grans creadors de formes cinematogràfiques de l’era clàssica del cinema nord-americà. En les diferents sessions s’analitzaran les diferències entre les etapes anglesa i nord-americana, els seus temes més recurrents de la seva filmografia, les seves eines d’estil, la seva idea de la posada en escena, la vinculació entre cinema i literatura o les relacions amb alguns dels seus col·laboradors, com ara el compositor Bernard Herrmann i el dissenyador de títols Saul Bass.

Durant el mes de març els alumnes podran gaudir del curs de cinema: Això és fantàstic, impartit pel crític Josep Mir i que es centrarà en el gènere fantàstic, entès d’una banda com aquell que introdueix elements de fantasia, màgia o excepció en un context realista, i de l’altra, com aquell que és capaç d’imaginar móns paral·lels i fer-los coherents i creïbles, amb els seus codis i la seva lògica. Durant les sis sessions s’analitzaran pel·lícules de directors que han marcat la història del gènere, des de Kenji Mizoguchi i Fritz Lang a M. Night Shyamalan, Tim Burton, , Brian de Palma o Terry Gilliam,

Quentin Tarantino és una figura essencial del cinema modern, i és per això que s’ha volgut dedicar un curs a la seva figura, Desireé de Fez en serà la professora i s’impartirà els mesos de maig i juny. Durant les diferents sessions s’estudiarà tant la seva filmografia com la seva importància en el cinema contemporani, a partir de diferents visionats es parlarà de la seva imprevisible i eficaç manera de creuar gèneres cinematogràfics i materials, de la potència visual dels seus films, pel tractament de la violència en pel·lícules i dels constants homenatges als mestres del cinema que apareixen a les seves pel·lícules.

Tots els cursos tenen un preu de 80 euros i els membres del Club d’Actors (el club d’amics del Museu del Cinema) tindran un preu especial de 60 euros. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar personalment, a la taquilla del Museu del Cinema o per correu electrònic a institutestudis@museudelcinema.cat. Per més informació es pot consultar la pàgina web del Museu del Cinema.

 Arts

L’exposició “Toni Vidal retrata la cultura dels setanta” mostra alguns dels personatges claus del ‘miracle’ català dels anys setanta

07/01/2016
Tendències

15a Fira Mediterrània de Manresa

05/07/2012
Cinema

Un film basat en la novel·la d’Imma Turbau

29/01/2009 3:13''
Lletres

Solana, és l’única autora catalana finalista dels premis de ficció de misteri americans Edgar Allan Poe

14/04/2016