Edició 4.636 (des del 27/09/2007)
Edició 4.636 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 22 octubre 2014

El Museu del Cinema i l’Acadèmia del Cinema Català reforcen l’aposta conjunta per promoure el cinema català

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, Isona Passola, van signar ahir un conveni de col·laboració entre les dues institucions

L’alcalde de Girona i president de la Fundació Museu del Cinema – Col·lecció Tomàs Mallol, Carles Puigdemont, i la presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, Isona Passola, van signar ahir al migdia un conveni marc de col·laboració entre les dues institucions amb l’objectiu final de reforçar el foment del cinema català.

El Museu del Cinema i l’Acadèmia ja fa anys que col·laboren en la realització de diverses activitats i mantenen un estret contacte. El conveni signat, fixa un doble objectiu genèric: per una banda, les activitats de difusió del cinema català que es fan en el marc del Museu del Cinema comptaran amb el suport i l’assessorament de l’Acadèmia. Per altra banda, l’Acadèmia es compromet a ajudar en la difusió del Museu del Cinema, com una institució referent de la conservació i divulgació del patrimoni cinematogràfic no fílmic a Catalunya. El conveni també inclou diversos avantatges concrets per a l’Acadèmia i els seus membres en el Museu del Cinema i, en contrapartida, pels socis del club d’actors del Museu del Cinema en activitats de pagament que pugui organitzar l’Acadèmia.

El director del Museu del Cinema, Jordi Pons, ha explicat que es portaran a terme una sèrie d’activitats que penjaran d’aquest conveni marc, com la participació del Museu del Cinema en “El dia més curt”, jornada que té lloc el dia més curt de l’any, el 21 de desembre, i durant la qual es farà una projecció contínua de curtmetratges.

> Informació complementària

Academia del cinema catalàcinema catalagironamuseu del cinema

Escenaris

DISPARA / AGAFA TRESOR / REPETEIX

25/01/2013
Cinema

Brian Cox es posa en la pell de “Churchill” en el seu biopic

08/09/2017 01:51
Arts

Bonart i la Fundació Lluís Coromina fan la trobada anual a l’Espai Impulsió de Barcelona

29/01/2017
Lletres

El 30è Tradicionàrius més literari

02/02/2017