Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 1 juliol 2015

El Museu del Cinema acull una exposició sobre el primer llargmetratge europeu d’animació en color

Es podrà veure a Girona fins al 24 de gener del 2016

El Museu del Cinema acollirà fins al 24 de gener del 2016 l’exposició “Garbancito de la Mancha, 70 anys del primer llargmetratge europeu d’animació en color”, una mostra en la qual es podran veure diferents materials relacionats amb el film que es va produir a Barcelona fa dècades. La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i els comissaris de la mostra, divulgadors de còmics, humor gràfic i animació, Antoni Guiral i Jordi Riera, ja han inaugurat l’exposició.

Aquesta proposta té per objectiu reivindicar un film que va marcar una fita en la història del cinema d’animació català i europeu i també el de valorar la feina dels professionals que la van fer possible.

En l’exposició es mostren materials originals relatius a la producció de la pel·lícula, com esbossos i dibuixos originals, acetats utilitzats en l’animació del film o materials de marxandatge, a més d’altres relacionats amb la vida professional d’Arturo Moreno, el realitzador de Garbancito de la Mancha. Lagran majoria d’aquests materials originals provenen essencialment de la Col·lecció Antoni Furnó, que conserva el Museu del Cinema, i de la Col·lecció Isabel Moreno, filla del realitzador de la pel·lícula.

Comptarà també amb una sèrie d’activitats paral·leles:

Dijous 9 de juliol a les 19h – Conferència i visita guiada a l’exposició a càrrec dels comissaris de l’exposició.

Dissabte 21 de novembre a les 17.30h – Projecció de la pel·lícula completa de Garbancito de la Mancha per tal de commemorar els 70 anys de la seva estrena.

 

Dissabtes  de setembre i octubre –  Daniel Pitarch, professor de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, impartirà el curs “Construir el temps amb les mans. El cinema d’animació independent”. Les inscripcions del qual ja estan obertes.

L’exposició és una producció del Museu del Cinema i està comissariada per Antoni Guiral i Jordi Riera Pujal.

> Informació complementària

Antoni FurnóAntoni GuiralArturo MorenoexposicioGarbancito de la ManchaIsabel morenoIsabel MuradàsJordi RieraJordi Riera Pujalllargmetratgemuseu del cinema

Tendències

Fira Tàrrega guanya per segon any consecutiu el primer premi d’espots culturals de Sies.tv

27/07/2012
Cinema

‘Micmacs’, la nova pel·lícula de Jean-Pierre Jeunet, director d’Amélie

16/06/2011 01:56
Escenaris

La Sala Beckett inaugurarà amb La desaparició de Wendy, de Benet i Jornet

15/10/2016
Lletres

Les il·lustracions són de Pedro Rodríguez

13/07/2015 4:56"

Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts. Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels […]