Edició 4.012 (des del 27/09/2007)
Edició 4.012 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 25 febrer 2014

El Museu de la Vida Rural acull l’exposició sobre l’escriptor i pedagog Joan Triadú

La inauguració serà divendres 28 de febrer, a les 19h

L’exposició itinerant Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010 arriba al Museu de la Vida Rural el proper 28 de febrer i romandrà oberta al públic fins l’1 de juny.  La inauguració, divendres 28 a les set de la tarda, anirà a càrrec de la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla, el director de la Fundació, Carles Duarte, i l’escriptor Josep Vallverdú, que farà una breu xerrada sobre la seva relació amb Joan Triadú i amb el poble de l’Espluga de Francolí.

A més, l’acte comptarà amb la presència del president de la Fundació Flos i Calcat i fill de l’homenatjat, Joaquim Triadú; la filla de Joan Triadú, coordinadora de l’exposició, Teresa Triadú; així com altres familiars i personalitats del món educatiu i literari. També hi seran presents els comissaris de la mostra, Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern.

Joan Triadú va mantenir una estreta relació amb l’Espluga de Francolí i la Fundació Lluís Carulla, ja que durant 25 anys va ser el president dels Premis Baldiri Reixac. L’escriptor i pedagog va visitar diverses vegades aquesta població de la Conca de Barberà, on va assistir a jornades dedicades als alumnes, amb jocs i festes populars.

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Flos i Calcat, vol retre homenatge a l’activista cultural català. Aporta molta informació sobre la vida de Joan Triadú i presenta fragments de les seves obres, objectes personals, una selecció de cartes d’intel·lectuals com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Baltasar Porcel, etc., així com un audiovisual en què ell mateix explica la seva trajectòria vital i professional.

La mostra, que vol ser un reconeixement a una trajectòria marcada per la seva lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil, inclou, a més, a més, una selecció de textos de Joan Triadú que posen de manifest la importància que donava a l’educació com a mitjà per canviar i millorar les persones.

> Informació complementària

Fundació Flos i Calcatgeneralitat de catalunyaJoan TriadúMuseu de la Vida Rural

Lletres

Bona Crisi. Cap un món postmaterialista és l’últim llibre de Jordi Pigem

04/01/2010 05:15
Lletres

Pep Vila presenta el Bocavulvari, un generós recull de textos que mostra la riquesa de la nostra llengua en el camp de l’erotisme

21/01/2013 05:29

STIC.CAT reuneix emprenedors d?arreu de Catalunya a la jornada Emprendre el Futur

05/04/2008
Música

Al novembre Palo Alto Market ballarà al so de la música cubana amb l’Aperol Street Music Experience

07/11/2015