Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 24 desembre 2013

El MUD, Festival de Músiques Disperses de Lleida, presenta la seva vuitena edició amb un nou format

Omar Souleyman, una autèntica icona de l’avantguarda aterrarà a Lleida per presentar el seu nou àlbum

Del 13 al 15 de març se celebrarà a Lleida la vuitena edició del MUD, Festival de Músiques Disperses de Lleida, un festival pioner de neo-folk al nostre país. El MUD (nomenclatura abreviada de Músiques Disperses) és el festival de música folk organitzat per Guerssen i l’Ajuntament de Lleida, que se celebra a Lleida durant el mes de març des de fa set edicions. Una cita que ja té un pes dintre del mapa de festivals del gènere a nivell nacional i internacional i un festival que tracta el folk amb una sensibilitat especial, fet que el fa únic a nivell estilístic en tot l’Estat.

Enguany el festival presenta un nou format concentrant la programació en tres dies, del 13 al 15 de març 2014.

Artistes de renom internacional que poques vegades tenim la oportunitat de veure al nostre país compartiran escenari amb artistes rellevants de l’escena underground barcelonina per formar part d’una edició de luxe del Festival de Músiques Disperses de Lleida- MUD.

El MUD incorpora aquest any una de les sales més boniques i emblemàtiques de la ciutat com és el River Cafèque acollirà el concert d’Omar Souleyman. Els altres concerts es podran gaudir al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

La nit inaugural del dijous 13 de març anirà a càrrec dels barceloninsSeward i Cuzo que poques presentacions necessiten. Seward, citats internacionalment com una de les promeses de l’escena barcelonina dels últims temps compartiran escenari amb els indescriptibles Cuzo.

La nit de divendres arrencarà amb Omar Souleyman, una autèntica icona de l’avantguarda que després de passar pels millors festivals del món arriba a Lleida per presentar el seu nou àlbum ‘Wenu, Wenu’. Un luxe asiàtic al bell mig de Ponent. La nit la tancarà el turc-alemany Kabus Kerim, que portarà a Les Paul de Lleida el seu treball de DJ. Serà una invasió turca en tota regla, un desafiament en forma de sons exòtics i sorprenents per al clubber més intrèpid amb set de noves experiències.

Robyn Hitchcock i Ashwin Batish seran els encarregats de clausurar la vuitena edició del festival el dissabte 15 de març. Robyn Hitchcock és un artista de culte com pocs i un dels noms més respectats del rock i folk psicodèlic britànic, un privilegi tenir-lo a Lleida dins el MUD’14 després d’haver treballat i anat de gira conjuntament amb el R.E.M. Peter Buch. L’indi establert a Califòrnia,Ashwin Batish tancarà la nit de dissabte amb el seu primer i únic concert en tot l’Estat Espanyol.

Observant el folk i la seva evolució, amb profund respecte per les arrels però mirant sempre al present i futur, el MUD condueix als espectadors al nou folk, oferint una visió general actualitzada del status de la música folk a la nostra era, amb múltiples i variats mestissatges entre tradició i modernitat.

En aquestes set edicions del MUD ja han passat pel festival estrelles internacionals com FairportConvention(mítica banda de folk-rock britànica en la seva primera i única actuació al nostre país en quaranta anys de carrera), Elliott Murphy, Magna Carta o Robin Williamson, així com també importants noms de circuits més underground com poden ser CirculusoIn Gowan Ring, els suecs Lisa o Piu o els occitans StilleVolk. Entre els noms de l’Estat que han actuat al festival hi ha, entre d’altres, Maïa Vidal, AlondraBentley, Silvia Pérez Cruz, Las BuenasNoches, Corizonas, Lovely Luna, Manel o Anni B Sweet, entre d’altres.Música

La XVII edició de Barnasants començarà amb Sanjosex

12/11/2011
Turisme

Benvinguts al Gironès, terra de passeig

23/07/2010 02:34
Música

Comencen els assajos de POLÒNIA, EL MUSICAL

02/08/2014
Música

La cinquena edició del Festival Càntut tindrà lloc del 20 al 22 de novembre

15/10/2020

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]