Edició 3.920 (des del 27/09/2007)
Edició 3.920 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 3 març 2011

El MNAC posa en marxa un servei de signoguies per a facilitar la visita a les persones sordes

El projecte ha comptat amb el suport de la Fundació Orange

Les noves signoguies multimèdia que el MNAC posa a disposició de les persones sordes o amb discapacitat auditiva expliquen les col·leccions permanents del Museu detenint-se en 35 de les seves obres mestres.  A més, la visita signoguiada inclou un comentari general sobre el Museu, així com una introducció a cadascuna de les seves col·leccions.  

Gràcies a la signoguia, un dispositiu PDA amb pantalla tàctil, l’usuari accedeix a la informació de les obres a través de vídeos en llengua de signes catalana, espanyola i internacional, i amb subtítols.

Aquest nou servei de signoguies, impulsat per la Fundació Orange i que el MNAC ofereix de manera gratuïta, permet realitzar un recorregut totalment autònom pel Museu, ja que la signoguia és portàtil i està dissenyada perquè l’usuari navegui per un menú i seleccioni l’obra que desitgi.
 
El MNAC és un dels primers museus d’art de Catalunya que ofereix aquest servei i el primer museu a Espanya que ofereix un servei de signoguies en tres llengües de signes diferents. A més, els vídeos amb els comentaris de les obres que configuren la visita signada també es publicaran al portal de col·leccions en línia del MNAC. El Museu també posa a disposició de les persones que utilitzen audiòfons els bucles magnètics, uns dispositius d’ajuda auditiva que permeten al visitant seguir les visites comentades per educadors o utilitzar el servei de visita audioguiada del Museu.

La Fundació Orange ha impulsat el desenvolupament del projecte, emmarcat dins de la seva tasca de promoure l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat.

El projecte compta, a més, amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), una organització no governamental sense ànim de lucre que representa i està al servei de la comunitat de sords de Catalunya i de les seves 27 associacions afiliades. Aquesta entitat ha estat la responsable de la traducció a les llengües de signes i del subtitulat dels continguts de les signoguies.

> Informació complementària

projecte

Escenaris

(a)phònica anuncia nous artistes per aquesta edició, Manel, Maïa Vidal i Joan Colomo, Juan Perro, Puntí, la cantautora Anni B Sweet entre d’altres

20/05/2013
Cinema

La premiada directora Kathryn Bigelow, presenta “Detroit”, el seu nou film

15/09/2017 3:00
Lletres

Més de 800 especialistes d’arreu del món al Congrés Internacional “Arxius i indústries culturals”

11/10/2014
Música

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra al Petit Palau

12/02/2014