Edició 3.613 (des del 27/09/2007)
Edició 3.613 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 16 juny 2014

El massís del Montseny celebra el centenari de l’inici de la seva protecció amb l’ampliació de la seva Reserva de la Biosfera

Coincidint amb l’efemèride, que va impulsar la Mancomunitat, s’ha editat un llibre

L’àmbit de Reserva de la Biosfera del Montseny s’ha ampliat de 30.120 a 50.166 hectàrees. Així ho ha acordat recentment el Consell Internacional de Coordinació del Programa Home i Biodiversitat de la UNESCO. L’ampliació, que s’ha concretat en incloure tot el terme de 17 dels 18 municipis que l’integren, ha coincidit amb la commemoració del centenari de l’inici de la protecció del massís, que va impulsar la Mancomunitat de Catalunya. I per celebrar l’efemèride, s’ha editat un llibre sobre els antecedents històrics de la creació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny que va ser presentat aquest diumenge a Sant Esteve de Palautordera. 

La UNESCO va acordar l’ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny en la reunió que va tenir lloc el passat 12 de juny a Suècia. L’ampliació comporta anar més enllà de l’actual perímetre del Parc Natural, per integrar tot el territori dels 18 municipis que l’integren, a excepció d’un, el de Sant Feliu de Buixalleu, de la província de Girona. Els altres municipis gironins que formen part de la Reserva i del Parc són Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Viladrau. 

L’ampliació de la Reserva s’ha produït en un moment especialment significatiu per al Parc Natural del Montseny, ja que es commemora el centenari dels inicis de la seva protecció del Montseny. Es tracta d’una iniciativa que va impulsar la Mancomunitat de Catalunya, que estava formada per les quatre diputacions catalanes. La commemoració institucional d’aquesta efemèride va tenir lloc diumenge 15 de juny al teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera. L’acte va comptar amb els presidents de les diputacions de Barcelona i Girona, Salvador Esteve i Joan Giraut, respectivament, de l’alcalde del municipi, Esteve Cañellas, i de les autoritats gestores del Parc Natural i Reserva de la Biosfera. “La voluntat de protecció del Montseny, justament, va ser una de les primeres tasques que va endegar la Mancomunitat”, va recordar Giraut. Per la seva banda, Esteve va demanar la implicació de la societat: “El Montseny és de tothom i tothom ha de vetllar pel seu futur”.

 

> Informació complementària

100 anyscentenarimontsenyreservaturisme

Escenaris

El festival recull l’esperit d’un entorn multicultural i defensa la música com a eina de comunicació

17/06/2009 02:53''
Tendències

Concedeixen el Memorial Francesc Candel 2010 a la Coordinadora de Colles de Castellers i a la Parròquia Mare de Déu de Port

16/03/2011
Turisme

Nou catàleg turístic al Gironès: “Camines o vas en bici?”- 29 rutes per descobrir la comarca a peu o en bicicleta

12/12/2014
Escenaris

Els 39 esglaons celebra les 100 representacions al Club Capitol 
i enfila les tres darreres setmanes en cartell a Barcelona

22/02/2012