Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 16 setembre 2015

El jazzman de l’any Ramon Prats obrirà la caixa de Pandora a Girona

El bateria català arriba al Festival de Jazz de Girona després de rebre els premis de Músic de l'any, Grup de l'any i Disc de l'any 2014 segons l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya

El bateria Ramon Prats portarà aquest dijous 17 de setembre el jazz creatiu del seu projecte Pandora, que li va valdre els premis Músic de l’any, Grup de l’any i Disc de l’any 2014 per part de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

Prats lidera des de 2013 un singular quartet de cello, trompeta, contrabaix i bateria, a mig camí del jazz i la música contemporània. El projecte s’inspira en el mite de Pandora, que va obrir la capsa que contenia tots els mals i el quartet escenifica aquesta acció amb la guerra que es desferma entre les seccions rítmiques i harmòniques, mentre que la melodia representa l’esperança.

Ramon Prats ha col·laborat amb músics de la talla de Esperanza Spalding, Seamus Blake, Martirio o Mats Gustafsson i forma part també de projectes de jazz amb un alt component de risc i improvisació com Duot i Free Art Ensemble.

Dissabte 19, el festival continua amb l’actuació del trio Nara, que estrena el seu disc Zatara (2015), que combina el jazz amb el folk , la música mediterrània i la clàssica. Els seus integrants han acompanyat o segueixen acompanyant projectes com La Troba Kung-Fú, Gertrudis, Sabor de Gràcia, Sol Picó, The Gospel Viu Choir, Xarim Aresté i Yacine and the Oriental Groove, entre d’altres. Diumenge 20 al migdia Clara Luna & Vicens Solsona amenitzaran el Vermut Jazz amb una selecció d’estàndards de jazz i bossa nova.

A més, la programació de concerts es complementa amb el cicle El jazz que em va parir! , unes sessions de DJ nocturnes (23.30 h) als Jardins de la Mercè, on diverses personalitats punxaran els discos de jazz que més els han marcat. Aquesta setmana seran el músic Litus Jazz (15/9), el ciclista professional Koen de Kort (16/9), el cineasta Isaki Lacuesta (17/9) i el multinstrumentista Adrià Bauzó (18/9).

> Informació complementària

adrià bauzóFestival de Jazz de GironaGertrudisIsaki Lacuestajazzla troba kung fuRamon PratsSabor de GràciaSol PicóThe Gospel Viu Choirtrio NaraXarim ArestéYacine

Música

Els Amics de les Arts, Antònia Font i Txarango actuaran en el Petits Camaleons, el festival de música per a nens

02/10/2012 07:45
Cinema

“Los increïbles 2” tornen amb més aventures que mai

03/08/2018 2:43
Música

La Barcelona Jazz actuarà a la sala Apolo acompanyats pels francesos Pink Turtle amb un concert titulat “When Paris meets Barcelona”

26/08/2013
Escenaris

La companyia La Calòrica guanyadora de la VIII edició del Premi Quim Masó amb un text de Joan Yago

14/05/2014

Es creen les Beques Granés Fundació de l’IDIBGI en l’àmbit de la discapacitat

Es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat

Redacció.- Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves […]