Edició 4.870 (des del 27/09/2007)
Edició 4.870 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 23 gener 2016

El jazz aràbic debuta al 17è Festival Mil·leni

Ibrahim Maalouf presentara "Khaltoum" i "Red&Black Light" dijous 18 de febrer a les 21h al Teatre Apolo

L’origen franc-libanès d’Ibrahim Maalouf, afamat trompetista, compositor i arreglista, l’ ha permès crear un so molt original que beu tant de la tradició musical àrab com del jazz, les bandes sonores o la música clàssica. Domina partitures i improvisació i el seu prestigi inclou el camp del pop, amb col·laboracions que van d’Amadou & Mariam a Lhasa de Sela passant per Arthur H i Vincent Segal.

És un eclecticisme que representen els seus dos nous discos: “Khaltoum”, un homenatge a la diva egípcia al 40 aniversari de la seva mort i  “Red & Black Light”, amb un esperit lliure que s’endinsa pel camí de la fusió, mesclant electrònica, jazz amb groove i rock. Els vindrà a presentar al que suposa el seu rellevant debut al Festival del Mil·lenni.

La sòlida carrera de Maalouf va començar a despuntar amb l’àlbum de significatiu títol  “Diasporas” (2007), al qual ja mostrava virtuosisme amb la trompeta i una versatilitat que va augmentar amb el seu següent treball, el majestuós doble àlbum “Diachronism” (2009). El seu so panoràmic so va arribar al cim amb “Illusions” (2013), oscil·lant entre el jazz-funk i portant l’“Unfaithful” de Rihanna a una nova dimensió.

compositorFestival del Mil·leniIbrahim Maaloufjazzkhaltoummusicatrompetista

Música

JU, LILDAMI, PANELLET, SALVATGE COR I SENYOR OCA classificats per la final del Sona9

02/10/2017
Tendències

El Festival EVA omplirà el Penedès amb les millors propostes artístiques basades en la narració i tradició oral

28/05/2013
Tendències

Josep Fontana, historiador i professor emèrit de la UPF

01/07/2009 6:34''
Cinema

“Abracadabra”, una comèdia negra de Pablo Berger, amb Maribel Verdú

05/08/2017 01:58

Les companyies Nómada i Carmen Muñoz presenten al SAT! les seves últimes creacions

En el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa"

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), en el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa”, proposa un programa doble de dansa Contemporània: Dulces Bestias, de la companyia canària Nómada i Bailes de histéricas, de la bailaora i coreògrafa Carmen Muñoz. La sessió, inicialment programada dins el Festival Dansat del […]