Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Edició 4.770 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 21 octubre 2013

El GGAC impulsa la campanya ‘Viu l’Art’ amb la intenció de potenciar les galeries d’arreu del país

El Gremi editarà un vídeo per a cada demarcació de Catalunya per debatre sobre la situació de l’art i posar en valor la força del galerisme

Potenciar les nombroses galeries que hi ha arreu del país. Aquest és un dels principals objectius que el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) s’ha fixat per la temporada 2013 – 2014.

L’entitat considera que, amb les galeries que hi ha arreu del territori, Catalunya disposa d’un “patrimoni únic com a país”. Per això, defensa la necessitat de reforçar i donar major visibilitat a l’enorme potencial del galerisme existent al país.

Així mateix, el GGAG creu que és imprescindible posar en valor que les galeries són espais oberts a tothom. De fet, el Gremi sosté que els ciutadans poden gaudir de l’art de manera gratuïta i sense necessitat de desplaçar-se a les grans capitals. En aquest sentit, té la intenció d’incentivar l’afluència a les galeries i incrementar el mecenatge individual.

Amb aquests propòsits, l’entitat ha dissenyat la campanya ‘Viu l’Art’, conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’acció, que s’implementarà al llarg d’aquesta temporada, consistirià en l’edició de quatre vídeos, un per a cada demarcació de Catalunya: Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

La campanya servirà per debatre sobre la situació de l’art i posar en valor la força del galerisme arreu del país. Les peces audiovisuals consisitiran en diàlegs – taules rodones entre membres del gremi, responsables institucionals, crítics, experts i artistes.

En consonància, el Gremi aprofitarà les noves tecnologies per apropar l’art a la ciutadania i captar nou públic. A través de les xarxes socials, difondrà l’activitat del Gremi i de les galeries associades, a més de projectar, de manera especial, la campanya ‘Viu l’Art’.

L’entitat ha presentat la campanya Viu l’Art durant una roda de premsa celebrada aquest matí al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), coincidint amb el tret de sortida a la temporada 2013 – 2014, i també ha donat a conèixer les seves activitats habituals.

 

Activitats habituals

El Gremi coorganitza anualment el Premis GAC – Nit del Galerisme (festa i gala del galerisme català) i la Tardor de l’Art (acció per donar el tret de sortida a la temporada). A més, el juny pas- sat, va celebrar les Jornades sobre Art i Galerisme (conferències i debats sobre el sector). Així mateix, les galeries de l’associació participaran, com ja fan de manera freqüent, en nombroses fires internacionals.

 

Informació sobre el Gremi

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya va ser fundat el 1978, sota la denominació d’Associació de Galeries d’Art de Catalunya, com a resposta associativa a un moment de forta efervesència del galerisme català. La seva finalitat és la defensa del sector i la seva integració en el teixit social per rellançar el prestigi del sector galerista.

Actualment, compta amb 66 galeries associades arreu del país i, de fet, és la institució galerista amb més associats de l’Estat espanyol. Té una afluència superior als 200.000 visitants anuals, organitza més de 300 exposicions cada any, promou a més de 1.000 artistes i exposa més de 6.000 per temporada.

 

 

> Informació complementàriaCinema

Sofia Coppola presenta ‘The Bling Ring’, amb Emma Watson

11/10/2013
Cinema

George Clooney i Julia Roberts protagonitzen “Money Monster”, el film dirigit per Jodie Foster

08/07/2016
Lletres

Mireia Guillaumes publica la trajectòria d’Esther Boix i Ricard Creus, creadors de l’Arc

03/05/2009 07:50''
Cinema

“Whiplash”, uns dels millors films de l’any que acabem d’estrenar

15/01/2015

La 19a edició d’Escena Poblenou aposta pel suport a la creació, les dones creadores i l’espai públic

Del 22 al 25 d'octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra la seva 19a edició

Redacció.- Escena Poblenou 2020 proposa una programació de 18 espectacles, 12 d’ells estrenes, i 3 tallers, travessada per tres eixos que formen part de l’ADN del festival: el suport a la creació, la forta presència de dones creadores i la reivindicació de l’espai públic. El festival estableix més de deu complicitats i col·laboracions entre festivals […]