Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 24 octubre 2013

El fundador de Sopa de Cabra ja té, per fi, el seu disc-homenatge

‘Serendípia’ recull disset cançons, sis d’elles inèdites, del concert celebrat en record dels germans Cardona

‘Serendípia’, el disc-homenatge als germans Joan i Pau Cardona, ja és al carrer. El treball discogràfic recull disset de les cançons que es van enregistrar en el concert celebrat a La Mirona de Salt el gener de 2012 en record del fundador de Sopa de Cabra Joan Cardona ‘Ninyín’ i del seu germà Pau Cardona (desapareguts,ambdòs,prematurament, ara fa més de déu anys). ‘Vull ser tu (La Clau)’, tema inèdit de ‘Ninyín’, del qual se n’ha enregistrat, tanmateix, un vídeo-clip, és la cançó escollida com a abanderada de l’àlbum.

Properament podreu veure a www.sies.tv l’entrevista que els hi hem fet a la seva germana Carmelina i a Juilio Lobos i Jordi Rubau músics del grup Ninyín’s Mind Band.

Una dotzena de músics amics, sota la denominació de la Ninyín’s Mind Band i capitanejats per Julio Lobos (ex Sopa de Cabra i alhora també, productor del disc), van interpretar les cançons més emblemátiques dels germans Cardona (sis d’elles inèdites) en una memorable vetllada que ara, per fi, arriba als seus seguidors i per descomptat a tots els amants de la música en general i del rock en particular a casa nostra, de la mà del segell Salseta Discos. ‘Serendípia’, com el seu nom indica, és també un seguit d’emotius retrobaments al voltant de les personalitats dels dos musics.

El que va començar com una iniciativa de la seva germana Carmelina i de l’esmentat Julio Lobos (també amic personal de ‘Ninyín’), a partir d’unes gravacions i uns apunts inèdits conservats dels dos músics desapareguts, s’ha acabat convertint en el que es podria considerar una peça discográfica de culte, ja que conté quatre temes ‘nous’ de Joan Cardona (l’esmentat ‘Vull ser tu (La clau)’, ‘No tinc perquè’, ‘Totes les cançons perdudes’ i ‘Un home amb sort’), dos de Pau Cardona (‘Tot va bé bevent’ i ‘Reggae trist’), i, la resta, un seguit de temes propis enregistrats, en el seu moment per Sopa de Cabra (el grup de rock més emblemàtic de la música catalana), com ara ‘El sexo’ i un petit recull de cançons dels grups que més van influenciar als germans Cardona (Rolling Stones, Led Zeppelin , Bob Marley, etc.).

Tot plegat, un veritable homenatge personal, però que també és tot un homenatge a un tipus de sentir, d’entendre i de viure la música.

 

 EscenarisMúsica

Dagoll Dagom homenatja el rock català dels noranta en un musical

20/07/2011 02:28

L’anunci del centenari és el guanyador del concurs d’espots de Sies.tv

23/07/2009 07:00''
Cinema

Brad Pitt protagonitza “Corazones de acero”

10/01/2015
Tendències

Òmnium Cultural compleix mig segle d’història amb nous reptes

01/06/2011 09:06