Edició 3.823 (des del 27/09/2007)
Edició 3.823 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 24 octubre 2013

El fundador de Sopa de Cabra ja té, per fi, el seu disc-homenatge

‘Serendípia’ recull disset cançons, sis d’elles inèdites, del concert celebrat en record dels germans Cardona

‘Serendípia’, el disc-homenatge als germans Joan i Pau Cardona, ja és al carrer. El treball discogràfic recull disset de les cançons que es van enregistrar en el concert celebrat a La Mirona de Salt el gener de 2012 en record del fundador de Sopa de Cabra Joan Cardona ‘Ninyín’ i del seu germà Pau Cardona (desapareguts,ambdòs,prematurament, ara fa més de déu anys). ‘Vull ser tu (La Clau)’, tema inèdit de ‘Ninyín’, del qual se n’ha enregistrat, tanmateix, un vídeo-clip, és la cançó escollida com a abanderada de l’àlbum.

Properament podreu veure a www.sies.tv l’entrevista que els hi hem fet a la seva germana Carmelina i a Juilio Lobos i Jordi Rubau músics del grup Ninyín’s Mind Band.

Una dotzena de músics amics, sota la denominació de la Ninyín’s Mind Band i capitanejats per Julio Lobos (ex Sopa de Cabra i alhora també, productor del disc), van interpretar les cançons més emblemátiques dels germans Cardona (sis d’elles inèdites) en una memorable vetllada que ara, per fi, arriba als seus seguidors i per descomptat a tots els amants de la música en general i del rock en particular a casa nostra, de la mà del segell Salseta Discos. ‘Serendípia’, com el seu nom indica, és també un seguit d’emotius retrobaments al voltant de les personalitats dels dos musics.

El que va començar com una iniciativa de la seva germana Carmelina i de l’esmentat Julio Lobos (també amic personal de ‘Ninyín’), a partir d’unes gravacions i uns apunts inèdits conservats dels dos músics desapareguts, s’ha acabat convertint en el que es podria considerar una peça discográfica de culte, ja que conté quatre temes ‘nous’ de Joan Cardona (l’esmentat ‘Vull ser tu (La clau)’, ‘No tinc perquè’, ‘Totes les cançons perdudes’ i ‘Un home amb sort’), dos de Pau Cardona (‘Tot va bé bevent’ i ‘Reggae trist’), i, la resta, un seguit de temes propis enregistrats, en el seu moment per Sopa de Cabra (el grup de rock més emblemàtic de la música catalana), com ara ‘El sexo’ i un petit recull de cançons dels grups que més van influenciar als germans Cardona (Rolling Stones, Led Zeppelin , Bob Marley, etc.).

Tot plegat, un veritable homenatge personal, però que també és tot un homenatge a un tipus de sentir, d’entendre i de viure la música.

 

 Cinema

Robert Bellsolà, director de cinema independent

22/07/2011 06:55
Lletres

El grup “IONE&LAURA” format per Ione Jordà i Laura Galera de Banyoles guanya el premi literari Ficcions

28/04/2015
Música

Jordi Gas presenta el seu primer disc en solitari

16/06/2014
Escenaris

La XXIII edició del festival temporada alta es celebrarà del tres d’octubre al vuit de desembre a Girona i Salt

02/06/2014