Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 27 abril 2015

El Festival Strenes de Girona ha tancat la seva tercera edició amb un gran èxit de convocatòria

Prop de 20.000 espectadors, quasi el doble que l'any passat, han viscut algun dels concerts del Festival

El Festival Strenes de Girona ha tancat la seva tercera edició amb un gran èxit de convocatòria gràcies, sobretot, a una programació centrada en les estrenes oficials dels discos dels grups catalans que marcaran la temporada i a l’aposta per programar a espais exteriors. Els concerts de pagament han convocat a 9.537 espectadors i unes 10.000 persones han assistit a algun dels concerts o actvitats gratuïtes. Aquesta xifra d’assistència de públic duplica pràcticament la de l’any passat.

Cal destacar que s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides als concerts de la Companyia Elèctrica Dharma, Blaumut, Lax’n’Xics, Macedònia, Gossos, Joan Miquel Oliver, Tom Hagan i Maika Makovski.

L’aposta del festival per sortir al carrer, ha estat el causant d’aquest espectacular augment de públic. El concert de Sopa de Cabra a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Girona, va col·lapsar el centre de la ciutat i va esdevenir Trending Tòpic nacional. El concert sorpresa d’Els Amics de les Arts, ha deixat una altra de les postals d’aquesta edició. Els espais amb encant com Sant Fèlix i la Plaça del Mercadal, on s’hi han ubicat escenaris, han quedat petits, i els concerts a locals de la ciutat com el Yeah Indie Club, el Cercle, els Jardins de la Mercè o el Context han tornat a omplir-se de gom a gom.

El particular concepte del festival, que en gran mesura acull els primers concerts de les noves gires dels artistes, ha provocat moments emotius i irrepetibles gràcies a la gran complicitat que hi ha hagut entre els artistes i els seus seguidors. El fet de tractar les estrenes de manera especial, d’acompanyar-les de photocalls, d’alfombres vermelles, de comptar amb les presentacions de la periodista Gemma Ruiz, i el fet d’estar entre amics, familiars, fans i més públic que no es vol perdre l’estrena, ha regalat moments emotius i anècdotes que difícilment es podran repetir.

> Informació complementària

festival strenesgirona

Cinema

Nacho Vigalondo torna amb una atrevida proposta: “Open Windows” amb Elijah Wood i Sasha Grey

04/07/2014
Lletres

El cau del conill, premi Josep Pla per a Cristian Segura

15/02/2011 07:07
Escenaris

“El Cavernícola”, amb Nancho Novo, arriba al Teatre Poliorama de Barcelona durant 4 úniques setmanes

01/05/2015
Música

Oques Grasses tanquen gira de comiat de l’espectacle teatral “Meravellós desastre”

03/12/2017