Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 5 juliol 2020

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en aquest sentit és la coproducció amb el director extremeny Jesús Manchón titulada Girona pren vida. Aquest projecte implica dues parts, una de formació teatral i l’altra performativa.

Formació teatral

Durant una setmana, al mes d’agost, actors i actrius de les comarques gironines podran enriquir les seves aptituds i aprendre noves maneres de fer amb el director Jesús Manchón. La part formativa del projecte anirà encaminada a la investigació escènica corporal i gestual de les persones participants, lligada a la composició de partitures narratives breus que es desenvoluparan en espais concrets, adequant el desenvolupament de les accions teatrals als diferents contextos comercials.

Les persones participants se seleccionaran mitjançant un càsting. Hauran d’enviar el currículum i material del grup, i se’ls valorarà l’aptitud de treball en equip, l’experiència prèvia i la capacitat gestual.

Càpsules teatrals – Part performativa

El procés de formació culminarà amb un seguit de càpsules teatrals d’entre 5 i 7 minuts que es mostraran als aparadors dels espais comercials de la ciutat, en diferents passis durant la franja de matí. Els dies de funció seran el 27, 28 i 29 d’agost, de les 10.30 a les 13.00 hores. Aquesta acció compta amb el suport de l’Associació de Comerciants El Centre.

Les botigues que s’han implicat en aquest projecte participatiu són:  Blonda, Can Busquets, Plastic Store, Imma Nens, Òptica del Bulevard, UnaUnica, Zeppelin, Perruqueria Giramé, Game Shoes, Alimara i Llibreria 22.

El director extremeny també conduirà un altre curs de formació dramàtica, a la franja de tardes, que serà el punt de partida per a una coproducció teatral entre el FITAG i la Federació d’Associacions de Teatre d’Extremadura (FATEX). L’obra s’estrenarà el 2021 i la dirigirà el mateix Jesús Manchón.

El curs de formació d’actors partirà d’una perspectiva de grup, amb pràctiques escèniques corals, fins a arribar a la pràctica interpretativa individual, passant per dinàmiques i exercicis escènics que combinaran tots dos plantejaments. Dins el marc del teatre de text s’aproparà els participants, des d’un enfocament lúdic i constructiu, a la comèdia llatina a través de Plaute, ja que es pretén que l’experiència sigui enriquidora i productiva.

Per a aquest projecte es busquen persones amb capacitat de treball en equip i durant el procés de selecció es valorarà l’experiència prèvia i la capacitat musical i en dansa.

El proper 12 d’agost el director extremeny estrenarà Cayo César al 66è Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida abans d’embrancar-se en aquest apassionant projecte teatral.Cinema

Joel Joan i el recentment desaparegut Jordi Dauder protagonitzen ‘Catalunya über alles!’

30/09/2011 03:17
Cinema

Andreu Buenafuente i Berto Romero protagonitzen “El pregón”, sota la direcció de Dani de la Orden

18/03/2016
Cinema

“Altamira” amb Antonio Banderas

01/04/2016
Escenaris

Claudio Tolcachir torna al festival presentant el seu darrer muntatge, que aborda les relacions d’amor en els temps actuals

01/11/2019

La presència de les dones en la història de la ràdio catalana al Museu d’Història de Catalunya: “Dones a les ones”

La mostra es pot visitar fins al 21 de febrer i s’ofereixen visites guiades cada dissabte amb aforament reduït

Redacció.- El Museu d’Història de Catalunya ha obert al públic una nova exposició temporal dedicada a la presència de les dones en la història de la ràdio catalana: ‘Dones a les ones’. Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones hi han estat presents i el seu paper ha […]