Edició 4.041 (des del 27/09/2007)
Edició 4.041 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 12 gener 2014

El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal Pro celebrarà la setzena edició del 6 al 30 de març

El festival també oferirà conferències i workshops de la mà d’artistes com Hisko Hulsing, director de Junkyard

El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal Pro celebrarà la setzena edició del 6 al 30 de març, sent un referent a nivell nacional i internacional entre els festivals de curtmetratges i animació. Els curtmetratges es distribuiran entre les seccions oficials a competició, que es divideixen en Internacional, Obliqua, Documental i desprès de l’èxit de l’edició anterior, Animació, i les seccions paral·leles amb 19 categories de diferents temàtiques.

Aquest any, Mecal Pro comptarà amb la participació d’Holanda, dedicant dues seccions als millors curtmetratges d’actualitat sobre el país convidat, un programa especial amb la col·laboració del International Short Film Festival Nijmegen – Go Short i un altre amb la Netherlands Film and Television Academy. Així mateix, el cineasta holandès Rosto, director de Mind My Gap, donarà una master class als assistents, que també podran gaudir d’algunes de les seves obres al festival.

A més, hi haurà un especial en col·laboració amb el British Council presentant als nominats de la British Academy of Film and Television 2013 (BAFTA) i una retrospectiva de les obres del cineasta francès Jacques Demy. Entre altres seccions, s’homenatjarà a uns dels grans mites del cinema fantàstic i de terror, Frankenstein, així com als gats, els animals de companyia més traïdors sota el títol de Mecat. De la mateixa manera, la secció I Bike tindrà com a protagonistes les bicicletes, Special First Time tractarà sobre les primeres vegades i un espai per a videoclips i anuncis publicitaris creatius.

El Festival també presentarà les seccions consagrades, com la Batalla de programadors, on dos programadors de festivals s’enfrontaran pels aplaudiments del públic, i com ja és tradició, tornarà l’especial Terror i Pluja Daurada (Especial Sexe), a més d’una secció dedicada al talent dels realitzadors i cineastes d’Espanya i Catalunya, Talents espanyols i Talents catalans, la secció Womart dedicada a l’univers de les dones i la secció de curtmetratges per a nens.

Mecal Pro també oferirà conferències i workshops de la mà d’artistes com Hisko Hulsing, director de Junkyard, el curt que va guanyar el premi a la millor animació de l’edició anterior de Mecal Pro 2013.

 

 

cinemacurtsfestival; curtmetratgeshulsing barcelonamecal

Tendències

Les “ciutats hub: ciutats que saben aprofitar el seu entorn per posicionar-se”, eix central del Tarragona Marca Ciutat 2016

04/07/2016
Exposicions

Assistim a ‘Alegaciones desplazadas’, l’exposició de l’artista social Núria Güell

18/12/2012
Escenaris

El director d’escena Davide Livermore i el mestre Emmanuel Villaume debuten al Liceu amb aquesta coproducció amb el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts Reina Sofía de València

27/05/2018

El festiu – Fringe Barcelona 2014 proposa un avançament de la programació a diverses botigues de Gràcia

05/06/2014