Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 3 setembre 2016

El Festival Ingràvid 2016 arranca a l’Arts Santa Mónica el proper 10 de setembre

S’inaugurarà l’exposició dels guanyadors de la 3a Convocatòria per a artistes multidisciplinari

Redacció.- El Festival de Cultura Contemporània Ingràvid arriba aquest 2016 a la seva 8a edició amb la intenció de fer encara més palesa la fórmula Ingràvid: connectar sectors socials, laborals i econòmics diversos amb la producció artística, perquè, d’una banda, el treball artístic fixi la seva mirada en l’objectiu d’establir uns resultats que la ciutadania pugui fer seus; i de l’altra, que la ciutadania que viu la cultura com oci pugui veure en ella la possibilitat de servei social que té.

La inauguració oficial es durà a terme el dissabte 10 de setembre a les 19.30 h al Centre d’Arts Santa Mònica (Rambla 7, Barcelona). Durant la jornada s’inaugurarà l’exposició amb els treballs dels guanyadors Convocatòria 2016 per a artistes multidisciplinaris, es durà a terme El concert de les paraules de Josep Pedrals i Playmodes, i la performance audiovisual Inside the Black box, d’Yro&Sati. A la jornada es comptarà amb la presència de tots els artistes participants.

El tret de sortida (19.30 h) el donarà la presentació de l’exposició dels treballs guanyadors de la 3a Convocatòria per a artistes multidisciplinaris Ingràvid-Arts Santa Mònica. Es tracta de Diagnosticant alcoholisme, de Mar Canet i Varvara Guljajeva; Land of Speculation, de Sergi Selvas; i All You Need is Hate, de Manoli Mansilla. Els treballs es podran visitar fins al 25 de setembre.
Després d’un sopar a la Terrassa (20.30h); es celebrarà El concert de les paraules (22h) de Josep Pedrals i Playmodes; una performance audiovisual on les poesies recitades es transformen a través de l’anàlisi informàtic en composicions tipogràfiques, pinzellades expressionistes o pintures de geometria abstracta.

La jornada acabarà (22.45 h) amb Inside the Black Box, dels francesos Yro&Sati, un espectacle on una pel·lícula sci-fi es munta en directe cobrant vida tant en l’escenari com en la pantalla. Les escultures de llum, els dissenys de moaré o origamis filmats per les càmeres de l’escenari crearan paisatges geomètrics habitats per personatges inesperats.

Arts Santa MònicabarcelonafigueresIngràvid

Cinema

“Murieron por encima de sus posibilidades”, la comèdia salvatge d’Isaki Lacuesta

25/04/2015
Lletres

Martí Gironell, premi Néstor Luján de novel·la històrica

21/10/2008
Exposicions

Ferran Noguera inaugura ?Ferragrafia?, al convent de Sant Agustí

03/12/2009
Cinema

Nima Nourizadeh presenta l’agosarada ‘Project X’

06/06/2012

EnginyersGi presenta una nova aplicació que analitza el risc d’infecció per via aèria del Covid-19

L'aplicació realitza simulacions que permeten comparar aquest risc en diferents escenaris per a espais interiors

Redacció.- L’ús d’aquesta aplicació que presenta el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, és senzill i intuïtiu; només cal indicar el nombre de persones que es troben en un espai interior, el temps d’exposició, i la superfície i altura d’aquest espai, per a realitzar la simulació. L’analitzador aporta dades referents a diversos […]