Edició 3.946 (des del 27/09/2007)
Edició 3.946 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 10 octubre 2008

El Festival de Cinema de Girona tanca la 20a edició amb un balanç positiu

Millor pel·lícula: El vuelo de Mario, dirigida per Joan Enric Barceló i Víctor Correas

Els guardonats en aquesta edició del festival han estat Drei reisende, dirigida per Jan Thüring (París), a la secció “Ficció”. El anónimo Caronte, de Toni Bestard (Mallorca) a la secció “Documental”. Painting paradies, de Barbara Hlali (Müenster), i Naufrage, de Clorindre Durand, han aconseguit el premi a la “millor ?pel·lícula” de la secció “Creació”. Finalment, Raymond, de BIF (París), s’ha emportat el premi a la milor pel·lícula de la secció “Animació”.
El vuelo de Mario va obtenir quatre guardons a la categoria de “Girona Ficció”. La millor pel·lícula en 35 mm va ser per Valuri, dirigida per Adrian Sitaru, de Bucarest. Sandra Ojosnegros, de Girona, va guanyar la millor pel·lícula de la secció “Girona Documental”, amb 9 preguntes i 1 reflexió.
A la secció “Girona Creació”, Albert Blanch, d’Amer, va obtenir el guardó per H2O. El Festival de Cinema de Girona s’ha celebrat des del 6 d’octubre i ha transcorregut al llarg de tota la setmana entre la Casa de Cultura i els Cinemes Albèniz Plaça.
La resta de guardonats en aquesta edició del festival han estat Drei reisende, dirigida per Jan Thüring (París), a la secció “Ficció”. El anónimo Caronte, de Toni Bestard (Mallorca) a la secció “Documental”. Painting paradies, de Barbara Hlali (Müenster), i Naufrage, de Clorindre Durand, han aconseguit el premi a la “millor ?pel·lícula” de la secció “Creació”. Finalment, Raymond, de BIF (París), s’ha emportat el premi a la milor pel·lícula de la secció “Animació”.
El Festival de Cinema de Girona tanca amb un balanç positiu i optimista d’aquesta vintena edició, un aniversari rodó que es va celebrar portant al Latino Film Festival de Los Ángeles, a Hollywood, una antologia de cinema gironí. Aquest mateix programa va acompanyar ahir a la sessió de Ficció en 35 mm. als Cinemes Albèniz Plaça. Els alumnes de tercer de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona han fet de jurat jove amb les pel·lícules incloses a l’espai anomenat DVD “Girona Filmmakers”, que enguany ha arribat al seu cinquè volum. El curtmetratge més votat ha estat El vuelo de Mario. El DVD “Girona Filmmakers” recopila curtmetratges gironins seleccionats pel Festival amb l’objectiu de projectar-los per tot el mo?n.

> Informació complementària

cinemaediciofestivalgirona

Música

Finalistes del Concurs Intro 2012

31/07/2012
Música

“Indomador”, una proposta única i sorprenent de circ contemporani

16/02/2016
Cinema

Selena Gómez i James Franco protagonitzen ‘Spring breakers’

15/03/2013
Turisme

Les propostes de un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca

24/11/2009 4:55''