Edició 3.771 (des del 27/09/2007)
Edició 3.771 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 10 octubre 2008

El Festival de Cinema de Girona tanca la 20a edició amb un balanç positiu

Millor pel·lícula: El vuelo de Mario, dirigida per Joan Enric Barceló i Víctor Correas

Els guardonats en aquesta edició del festival han estat Drei reisende, dirigida per Jan Thüring (París), a la secció “Ficció”. El anónimo Caronte, de Toni Bestard (Mallorca) a la secció “Documental”. Painting paradies, de Barbara Hlali (Müenster), i Naufrage, de Clorindre Durand, han aconseguit el premi a la “millor ?pel·lícula” de la secció “Creació”. Finalment, Raymond, de BIF (París), s’ha emportat el premi a la milor pel·lícula de la secció “Animació”.
El vuelo de Mario va obtenir quatre guardons a la categoria de “Girona Ficció”. La millor pel·lícula en 35 mm va ser per Valuri, dirigida per Adrian Sitaru, de Bucarest. Sandra Ojosnegros, de Girona, va guanyar la millor pel·lícula de la secció “Girona Documental”, amb 9 preguntes i 1 reflexió.
A la secció “Girona Creació”, Albert Blanch, d’Amer, va obtenir el guardó per H2O. El Festival de Cinema de Girona s’ha celebrat des del 6 d’octubre i ha transcorregut al llarg de tota la setmana entre la Casa de Cultura i els Cinemes Albèniz Plaça.
La resta de guardonats en aquesta edició del festival han estat Drei reisende, dirigida per Jan Thüring (París), a la secció “Ficció”. El anónimo Caronte, de Toni Bestard (Mallorca) a la secció “Documental”. Painting paradies, de Barbara Hlali (Müenster), i Naufrage, de Clorindre Durand, han aconseguit el premi a la “millor ?pel·lícula” de la secció “Creació”. Finalment, Raymond, de BIF (París), s’ha emportat el premi a la milor pel·lícula de la secció “Animació”.
El Festival de Cinema de Girona tanca amb un balanç positiu i optimista d’aquesta vintena edició, un aniversari rodó que es va celebrar portant al Latino Film Festival de Los Ángeles, a Hollywood, una antologia de cinema gironí. Aquest mateix programa va acompanyar ahir a la sessió de Ficció en 35 mm. als Cinemes Albèniz Plaça. Els alumnes de tercer de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona han fet de jurat jove amb les pel·lícules incloses a l’espai anomenat DVD “Girona Filmmakers”, que enguany ha arribat al seu cinquè volum. El curtmetratge més votat ha estat El vuelo de Mario. El DVD “Girona Filmmakers” recopila curtmetratges gironins seleccionats pel Festival amb l’objectiu de projectar-los per tot el mo?n.

> Informació complementària

cinemaediciofestivalgirona

Videoclips

Autocompassió

07/09/2010 03:29
Escenaris

La ex guitarrista de Sangtraït, Lupe Villar, edita un treball de clàssics del rock dur en català

04/05/2008
Cinema

“Joe”, amb un Nicolas Cage de nou en el drama més profund

19/09/2014
Escenaris

El Teatre Lliure acomiada l’hivern amb quatre espectacles

07/02/2011