Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 23 novembre 2016

El director portuguès Tiago Rodrigues presenta Antonio e Cleópatra, una versió contemporània del clàssic de Shakespeare

El muntatge, estrena a l’Estat espanyol al Temporada Alta, es podrà veure en una única funció

Redacció.- Aquest dissabte 26 de novembre el Teatre de Salt acull l’estrena a l’Estat espanyol d’Antonio e Cleópatra, una versió contemporània del clàssic de Shakespeare adaptada i dirigida per Tiago Rodrigues. El director portuguès, que lidera amb el seu teatre subversiu i poètic l’avantguarda escènica del seu país, ha escrit un text de nova creació que recull l’aura dels seus protagonistes i l’esperit transgressor del seu principal referent.

Antonio e Cleópatra, que es va poder veure al Festival d’Avinyó 2015, parla de la parella com a centre de totes les dicotomies: oest – est, raó – emoció, masculí – femení, política – sexe, amor – guerra, treball – oci, tragèdia – comèdia. I ho fa des de la mirada dels seus intèrprets, els ballarins i coreògrafs Sofia Dias i Vítor Roriz.

Tiago Rodrigues (nascut el 1977) és el director artístic del Teatro Nacional D. Maria II de Lisboa. A l’edat de vint-i-un anys va deixar l’escola d’art dramàtic per treballar amb la companyia belga tg STAN, amb la qual va crear i representar diversos espectacles, que van estar de gira per més de quinze països. El 2003 va crear la companyia Mundo Perfeito, juntament amb Magda Bizarro, amb la qual va perseguir una obra molt basada en la col·laboració artística i els processos col·lectius, que va ser produïda per festivals de renom, com Alkantara Festival, Kunstenfestivaldesarts o Festival d’Automne à Paris, i que va ser de gira per països com Portugal, Alemanya, Bèlgica, Brasil, Eslovènia, Espanya, els Estats Units, França, Holanda, Irlanda, Itàlia, el Líban, Noruega, el Regne Unit, Romania, Singapur, Suècia, Suïssa i Turquia. El seu ritme de feina és extraordinari: amb Mundo Perfeito va crear més de trenta obres de teatre entre 2003 i 2014. En aquest període, Rodrigues també va col·laborar amb artistes de Bèlgica, el Líban, els Països Baixos i el Brasil. Profundament arrelat en la tradició del teatre col·laboratiu, recentment ha creat peces que destaquen per la manera en què manipulen documents amb eines teatrals, combinant vides públiques i privades i desafiant la nostra percepció dels fenòmens socials o històrics.

 Escenaris

Pèire Boissièra en concert

03/02/2009
Escenaris

Carme Elias interpreta a l’emperadriu de la moda al teatre Akadèmia

10/05/2014
Lletres

En marxa la 12a edició del concurs literari Ficcions

02/12/2019
Escenaris

Lluís Llach, Albert Pla i Lídia Pujol, a la gran aposta del TNC per aquestes festes

28/12/2009 01:25

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]