Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 3 desembre 2014

El director lituà Oskaras Koršunovas disecciona a Anton Txékhov en el seu últim espectacle, ‘La Gavina’

El muntatge, que es podrà veure el 5 de desembre a El Canal, extreu l’essència del text i dóna especial visibilitat a alguns dels temes presents en les obres de l’autor rus com la passió, la gelosia, l’odi i l’amor

Després de Miranda (2011), Hamlet (2012) i Els baixos fons (2013), torna l’experiència Koršunovas a Temporada Alta amb La gavina d’Anton Txékhov. El muntatge, que es veurà en sessió única el proper 5 de desembre a El Canal, disecciona el text de l’autor rus per extreure’n l’essència. El director lituà Oskaras Koršunovas porta a l’extrem les vivències de cada personatge donant importància a la passió, la gelosia, l’odi i l’amor, temes presents als textos de Txékhov i que moltes vegades no queden en primer pla. 

La gavina és un espectacle que ha permès a Koršunovas seguir explorant sobre el teatre, l’actor i l’espectador contemporani, una cerca que ja va iniciar amb Hamlet i Els baixos fons. L’espectacle és la tercera part del tríptic. A La gavina, Koršunovas, crea la impressió que el públic està inclòs en la història, buscant així, la seva implicació en el procés creatiu de l’obra. Amb una posada en escena senzilla i decadent, La gavina és una obra que ha permès a la companyia experimentar i explorar l’essència de l’obra, que sovint s’ha amagat rere vestuaris pomposos, escenografies sumptuàries i entonacions inspiradores.

La gavina va obtenir dos premis Golden Cross: Martynas Nedzinskas (Treplev) fou guardonat com a millor actor i Nele Savicenko (Irina Arkadina), com a millor actriu. A més, la producció de Koršunovas va obtenir el primer premi a la 36ª edició del Festival de Teatre de Primavera de Lituània. En el seu debut internacional al festival Kontakt de Torun (Polònia), el muntatge va obtenir cinc premis: tercer premi del festival, premi al millor director per a Oskaras Koršunovas, premi al millor artista novell per a Martynas Nedzinskas (Treplev), premi a la millor actriu per a Rasa Samuolytė (Masha) i premi de la premsa.

> Informació complementària

el canalOskaras Korsunovastemporada alta

La ciutat de Tàrrega es transforma per convertir-se en epicentre de les arts escèniques durant els dies de la Fira

10/09/2014
Cinema

Nova entrega de la saga de J. K. Rowling

16/07/2009 2:12''
Tendències

La cultura catalana i el paper de les noves tecnologies – Versió completa

24/09/2009 1:03'
Tendències

Ja tenim 600!

10/11/2010

Dalí: “el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, l’exposició de la reobertura

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes per primera vegada dotze obres de l’època surrealista

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí reobrirà aquest dissabte les seves portes després de 4 mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho farà amb una nova exposició temporal, Dalí: el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, que reuneix dotze obres de l’època surrealista juntes per primera vegada. Han presentat l’exposició, Montse Aguer, directora dels […]