Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 25 desembre 2020

El Bòlit, el Museu d’Art, el Museu d’Història i la Casa de Cultura fan una mostra de la trajectòria de l’artista Enric Ansesa

Girona homenatja als prop de seixanta anys de trajectòria de l'artista plàstic

Redacció.- Enric Ansesa (Girona, 1945) és un dels referents de l’art català contemporani. L’artista, des dels seus inicis, va abraçar el negre i l’abstracció a mitjans dels anys setanta i no ha parat fins a convertir-los en senyal identitari del seu treball. Una trajectòria de més de cinc dècades al món de les arts que la producció en xarxa dels principals espais expositius de la nostra ciutat ha permès presentar aquesta tardor de manera global.

Aquestes festes de nadal es poden veure al Bòlit, el Museu d’Art, la Casa de Cultura i el Museu d’Història de Girona 4 exposicions que proposen aprofundir en l’obra de l’artista des de diferents vessants: dels processos creatius a la seva implicació ciutadana a través d’un recorregut per la seva obra, des de la més primerenca a la més recent.

Els quatre espais recullen el testimoniatge de la mostra que a primers d’any es presentava al centre de Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona on es va poder veure una primera gran retrospectiva de l’obra d’Ansesa. L’exposició que es pot veure a Girona amplificada i reformulada pel mateix comissari i ànima d’aquest projecte, Antoni Álvarez de Arana, el qual ha aconseguit travar un tàndem únic i completiu amb l’artista per explicar-ne, plegats, la seva vida i obra. Una proposta que ha implicat a diferents centres –el Bòlit. Centre d’Art Contemporani, el Museu d’Art, la Casa de Cultura i el Museu d’Història de Girona– i diferents administracions, en una suma d’esforços i recursos inèdita fins al moment. El resultat és un fil expositiu que permet passejar per diferents llocs i moments i copsar la complexitat d’una obra i d’una trajectòria de més de seixanta anys i que alhora remarca la vitalitat creativa de l’artista.

Catàleg conjunt

Sota un mateix disseny i comissariat, que ajuda a donar unitat a cada mostra, també s’ha treballat en la producció d’un catàleg conjunt. En el llibre s’hi recullen, a banda de la catalogació de les obres, diverses visions i comentaris d’especialistes com Gloria Bosch, Lluïsa Faxedas, Narcís Selles o Quim Nadal, que ajuden a situar Ansesa en el panorama de l’art català, però també en la vida cultural de la seva ciutat. Una ciutat de la qual no n’ha marxat mai, i en la qual retorna ara als escenaris expositius per trencar amb el tòpic de no poder ser profeta en terra pròpia.

 

 

 

 Videoclips

Els Amics de les Arts

01/09/2010 3:40

Arriba el Festival Dia de Brasil, amb la millor música i gastronomia del país

04/09/2015
Escenaris

Cartell de luxe al Primavera Sound

27/05/2009
ArtsTendències

Pere Gifre, l’enginyer artista, inaugura ‘Interfície en construcció. Essència ElBulli’

04/04/2011 06:42

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]