Edició 4.399 (des del 27/09/2007)
Edició 4.399 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 24 juliol 2015

El 2n Fringe Festival de Torroella omple de joves talents de la música Torroella de Montgrí i l’Estartit

La programació ofereix 21 concerts gratuïts protagonitzats per una seixantena de nous músics dels millors conservatoris d'Europa

Fer possible que els joves puguin desenvolupar el seu talent a través de la música, donar-los oportunitats i promoure’ls. Aquest és l’esperit fundacional que anima Joventuts Musicals, entitat que organitza el Festival de Torroella de Montgrí, que des de la seva fundació el 1981 ha estat una plataforma per a les joves promeses de la música. En aquest context s’emmarca la creació, l’estiu passat, d’un Festival Fringe que en la seva segona edició s’ha internacionalitzat amb la col·laboració d’alguns dels millors conservatoris i escoles de música d’Europa. El 2n Fringe Festival de Torroella omplirà de música emblemàtics espais de Torroella de Montgrí i l’Estartit del 28 de juliol a l’1 d’agost amb 21 concerts gratuïts protagonitzats per una seixantena de joves talents de la música que interpretaran un ampli ventall de gèneres musicals que van de la música clàssica al pop-rock, passant pel rhythm and blues, la música contemporània, el jazz, el flamenc, el funk i la música indi.

Els artistes que participen en el 2n Fringe Festival de Torroella han estat seleccionats pels conservatoris, escoles de música i institucions que col·laboren amb el Festival: el Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París, el Conservatori del Liceu de Barcelona, el Berklee College of Music-València Campus, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la Guildhall School of Music and Drama de Londres, el Taller de Músics de Barcelona i el Deutscher Musikrat en col·laboració amb el Goethe Institut.

Joventuts Musicals de Catalunya seleccionarà una de les propostes musicals presentades en el Fringe Festival de Torroella per a ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2016-2017.

> Informació complementària

Festival de Torroella de MontgríFestival FringeJoventuts Musicals de Catalunya

Escenaris

El Teatre de Salt obre noves funcions de L’Electe i el Mag Lari

03/01/2017
Lletres

Xavier Montanyà ret homenatge al periodista Xavier Vinader amb el llibre “El cas Vinader. El periodisme contra la guerra bruta”

22/08/2016 04:21
Arts

Dani Duch, fotoperiodista a Madrid

18/01/2009 4:51''
Lletres

L’Ajuntament de Tordera dóna a conèixer les bases dels premis de Sant Jordi

02/02/2009