Edició 3.618 (des del 27/09/2007)
Edició 3.618 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 desembre 2013

Eduardo Mendoza guardonat amb el Premi del Llibre Europeu 2013 a l’Eurocambra

En la categoria de novel·la per la seva obra “Riña de Gatos, Madrid 1936”

L’escriptor barceloní Eduardo Mendoza acaba de ser proclamat guanyador del Premi del Llibre Europeu 2013 en la categoria de novel·la per la seva obra “Riña de Gatos, Madrid 1936”. Avui se celebra a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les la VIIª edició del Premi del Llibre Europeu, amb la participació del president de la institució, Martin Schulz, i de Pascal Lamy, president del comitè de patrocini del Premi del Llibre Europeu. Imatges per EbS a partir de les 20h30.

El Premi del Llibre Europeu té per objectiu promoure els valors europeus i contribuir a una millor comprensió per part dels ciutadans de què és la Unió Europea com a entitat cultural. Es premia la novel·la i l’assaig que millor expressin una visió del futur d’Europa. El jurat el composen periodistes europeus i enguany està presidit pel filòsof francès Bernard-Henri Lévy. Els anteriors presidents del jurat han estat Costa-Gavras, Julian Barnes, Volker Schlöndorff, Ezio Mauro, Jorge Semprún i Henning Mankell.

Eduardo Mendoza ha estat proclamat guanyador en la categoria de “novel·la” per “Riña de Gatos, Madrid 1936”. Els altres finalistes eren Luciana Castellina per “El descobriment del món” (La Scoperta del Mondo), Vassilis Alexakis per “El nen grec” i Petros Markaris per “Liquidacions a la grega”.

Arnaud Leparmentier és el guanyador en la categoria d’assaig, per “Ces français fossoyeurs de l’euro”. Els altres finalistes eren Ulrich Beck per “Una Europa alemanya” (Das Deutsche Europa”), Michel Aglietta i Thomas Brand per “Un new deal per a Europa?” i Yves Charles Zarka per “Refer Europa, amb Jürgen Habermas”.

Durant la cerimònia s’ha homenatjat Jean Daniel, fundador de “Le Nouvel Observateur”; Eugenio Scalfari, fundador de “La Repubblica”; i Adam Michnik, fundador de “Gazeta Wyborcza”.

 Exposicions

Avui s’inaugura al Teatre Clavé l’exposició itinerant ‘La memòria de les arts efímeres’

29/01/2015
Escenaris

El teatre Akadèmia presenta Falstaff dirigida per Konrad Zschiedrich i encapçalada per Francesc Orella

17/02/2016
Arts

La 13ª Fira Mediterrània de Manresa rep 829 propostes artístiques

18/05/2010
Lletres

Montse Maestre guanya el VII Premi Helena Jubany

06/12/2014