Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 26 setembre 2015

Voteu en gran

Editorial conjunta de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals

Davant una intolerable pressió que s’ha exercit sobre els mitjans de comunicació públics d’aquest país i una actitud agressivament propagandística dels mitjans de l’Estat. Des de Sies TV, volem mostrar la nostra confiança amb la societat catalana que és madura per construir el seu propi futur a través de les urnes, i publiquem aquesta editorial conjunta de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

És imminent l’instant en què milions de ciutadans d’aquest país, individualment davant l’urna, hauran de respondre a un emplaçament col·lectiu. D’aquesta jornada pot emergir, o no, un procés d’emancipació nacional basat en l’exercici democràtic, una superació del marc que deriva de la transició política de finals dels anys setanta del segle passat. Algun dia els historiadors fixaran l’inici del procés en el qual estem immersos com a societat però, avui, volem cridar l’atenció sobre els símptomes preocupants que s’han aguditzat al llarg d’aquests dies de campanya electoral.

És intolerable la pressió que s’ha exercit sobre els mitjans de comunicació públics d’aquest país. Una manifestació massiva, coberta informativament per mitjans dels cinc continents, ha estat equiparada per la Junta Electoral Central a un simple espai de propaganda. TV3 ha estat obligada, via blocs electorals, a cedir espais suposadament informatius a voluntat dels partits que no van participar a la manifestació, sense cap mena de justificació periodística. Aquestes arbitrarietats, combinades amb una actitud agressivament propagandística dels mitjans de Madrid, ha fet irrespirable el clima informatiu d’una campanya que hauria d’haver estat un espai de debat entre projectes polítics, tots igualment legítims.

Tots els mecanismes de l’estat s’han orientat a la intimidació dels electors catalans, que han estat bombardejats amb tota mena de mentides, exageracions i distorsions de la realitat. Contra la il·lusió d’un projecte d’emancipació s’hi ha contraposat l’amenaça d’una suposada venjança orquestrada per l’estat espanyol a nivell internacional. Contra l’acció d’un sí, la immobilitat d’un no.

Per tot plegat, els mitjans que som més arran de carrer i que la defensa del país i de la seva gent forma part del nostre ADN, volem deixar clar que aquesta és una societat madura, que confia en si mateixa per a la construcció del propi futur. No hi ha res que no es pugui decidir a través de les urnes. Així que, voteu el que voteu, voteu en gran.

 

democràciaeditorialindependènciapaísprocès

Escenaris

‘El Canal’ ha produït i co-produït un total de 54 espectacles, dels quals 31 d’autoria catalana

01/10/2012 02:14
Escenaris

Clara i Ariadna Peya porten Aüc, un espectacle per reflexionar entorn a la violència sexual

07/01/2020
Tendències

FiraTàrrega 2018 convida a rellegir l’espai públic contemporani a partir de les arts de carrer

12/07/2018
Lletres

Assumpció Cantalozella parla d'”El confident dels reis”, una novel·la d’aventures sobre la Catalunya del segle XIII

09/10/2012 6:40

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]