Edició 4.700 (des del 27/09/2007)
Edició 4.700 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 26 setembre 2015

Voteu en gran

Editorial conjunta de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals

Davant una intolerable pressió que s’ha exercit sobre els mitjans de comunicació públics d’aquest país i una actitud agressivament propagandística dels mitjans de l’Estat. Des de Sies TV, volem mostrar la nostra confiança amb la societat catalana que és madura per construir el seu propi futur a través de les urnes, i publiquem aquesta editorial conjunta de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

És imminent l’instant en què milions de ciutadans d’aquest país, individualment davant l’urna, hauran de respondre a un emplaçament col·lectiu. D’aquesta jornada pot emergir, o no, un procés d’emancipació nacional basat en l’exercici democràtic, una superació del marc que deriva de la transició política de finals dels anys setanta del segle passat. Algun dia els historiadors fixaran l’inici del procés en el qual estem immersos com a societat però, avui, volem cridar l’atenció sobre els símptomes preocupants que s’han aguditzat al llarg d’aquests dies de campanya electoral.

És intolerable la pressió que s’ha exercit sobre els mitjans de comunicació públics d’aquest país. Una manifestació massiva, coberta informativament per mitjans dels cinc continents, ha estat equiparada per la Junta Electoral Central a un simple espai de propaganda. TV3 ha estat obligada, via blocs electorals, a cedir espais suposadament informatius a voluntat dels partits que no van participar a la manifestació, sense cap mena de justificació periodística. Aquestes arbitrarietats, combinades amb una actitud agressivament propagandística dels mitjans de Madrid, ha fet irrespirable el clima informatiu d’una campanya que hauria d’haver estat un espai de debat entre projectes polítics, tots igualment legítims.

Tots els mecanismes de l’estat s’han orientat a la intimidació dels electors catalans, que han estat bombardejats amb tota mena de mentides, exageracions i distorsions de la realitat. Contra la il·lusió d’un projecte d’emancipació s’hi ha contraposat l’amenaça d’una suposada venjança orquestrada per l’estat espanyol a nivell internacional. Contra l’acció d’un sí, la immobilitat d’un no.

Per tot plegat, els mitjans que som més arran de carrer i que la defensa del país i de la seva gent forma part del nostre ADN, volem deixar clar que aquesta és una societat madura, que confia en si mateixa per a la construcció del propi futur. No hi ha res que no es pugui decidir a través de les urnes. Així que, voteu el que voteu, voteu en gran.

 

democràciaeditorialindependènciapaísprocès

Cinema

Un thriller dramàtic que narra la corrupció judicial i penal

05/05/2018 01'37''
EscenarisTendències

?TIR és un homenatge a la gent que fa teatre i dansa de carrer?

23/10/2007 4:25''
Escenaris

Agost, el retorn al TNC de l’èxit teatral de la temporada passada

24/04/2012 03:00
Escenaris

El Misteri de la Selva del Camp es consolida com un dels principals esdeveniments culturals del Baix Camp

10/08/2010

Concert de Jordi Savall al capdavant del seu grup Hespèrion XXI titulat Orient – Occident al 40è Festival de Torroella de Montgrí

També aquest divendres s'inaugura a l'Estartit les Nits de Jazz, un cicle de tres concerts

Redacció.- Després del concert inaugural celebrat el passat diumenge a l’esplanada exterior de l’auditori Espai Ter d’homenatge a les víctimes de la COVID-19 i els sanitaris protagonitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 40è Festival de Torroella de Montgrí torna a l’Espai Ter i obre a tothom la resta de la seva programació d’estiu, que […]