Edició 3.705 (des del 27/09/2007)
Edició 3.705 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 29 març 2017

Es presenta la nova editorial d’art i pensament Rupes Nigra

Pretén esdevenir una eina transformadora i de debat

Neix una nova editorial amb la intenció de publicar llibres de col·leccionista, amb una edició i impressió molt acurades, amb enquadernació japonesa feta a mà i en edició limitada.

Es tracta d’una iniciativa altruista, que pretén esdevenir una eina transformadora i “elevar la cultura aportant-hi el nostre granet de sorra, a través de noves veus que aportin pensament crític i reflexions transparents”, segons afirmen des de l’editorial Rupes Nigra. L’editorial s’ha presentat a la LLibreri22 amb els autors del primer llibre Pep Admetlla i Glòria Bosch, el representant de l’editorial Toni Bou, i Joaquim Nadal, com a convidat a la presentació.

En publicaran dos llibres cada any, un d’art i assaig en la col·lecció anomenada “Diàlegs”, i un altre de pensament contemporani, en la col·lecció “Morphosis”. Diàlegs uneix i estableix un diàleg entre un artista i us escriptor o assagista amb la finalitat d’aprofundir en la relació entre la peça creada, el pensament i el debat, deixant les conclusions i reflexions finals al lector. Morphosis pretén despertar consciències i generar diàleg social a través de les opinions de filòsofs, psicòlegs, economistes i agents socials, sovint enfrontats en idees.

Únicament s’editaran 150 exemplars de cada llibre, sense possibilitat de reedició, que es vendran en unes poques llibreries seleccionades, a les presentacions que se’n facin i a través d’una web que es posarà en funcionament properament. El preu serà de 30-40 euros.

Aquest 2017 Rupes Nigra Edicions ha publicat el primer de la col·lecció Diàlegs. Es tracta del llibre titulat “7 portes + 1” de Pep Admetlla i Glòria Bosch, que ja és a la venda. És una reflexió a l’entorn de la Xoà (Holocaust), i compta amb el suport de la Fundació Vila Casas. Alguns exemplars d’aquest llibre contenen dibuixos exclusius de l’artista gironí Pep Admetlla, un dels creadors de l’editorial, i es venen a 70-80 euros.

 Turisme

Els espais naturals de la Fundació Catalunya-La Pedrera finalitzen l’any 2013 amb un augment de visites

22/01/2014
Lletres

L’experta en gènere negre Anna Maria Villalonga debuta amb “La dona de gris”

25/10/2014
Tendències

El Tramontana és un vehicle d’altes prestacions pensat i fabricat a l’Empordà

11/05/2008 4:05''
Escenaris

Bruno Oro, actor, interpreta el president Mas a “Polònia, el Musical”

11/12/2014