Edició 3.651 (des del 27/09/2007)
Edició 3.651 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 29 març 2017

Es presenta la nova editorial d’art i pensament Rupes Nigra

Pretén esdevenir una eina transformadora i de debat

Neix una nova editorial amb la intenció de publicar llibres de col·leccionista, amb una edició i impressió molt acurades, amb enquadernació japonesa feta a mà i en edició limitada.

Es tracta d’una iniciativa altruista, que pretén esdevenir una eina transformadora i “elevar la cultura aportant-hi el nostre granet de sorra, a través de noves veus que aportin pensament crític i reflexions transparents”, segons afirmen des de l’editorial Rupes Nigra. L’editorial s’ha presentat a la LLibreri22 amb els autors del primer llibre Pep Admetlla i Glòria Bosch, el representant de l’editorial Toni Bou, i Joaquim Nadal, com a convidat a la presentació.

En publicaran dos llibres cada any, un d’art i assaig en la col·lecció anomenada “Diàlegs”, i un altre de pensament contemporani, en la col·lecció “Morphosis”. Diàlegs uneix i estableix un diàleg entre un artista i us escriptor o assagista amb la finalitat d’aprofundir en la relació entre la peça creada, el pensament i el debat, deixant les conclusions i reflexions finals al lector. Morphosis pretén despertar consciències i generar diàleg social a través de les opinions de filòsofs, psicòlegs, economistes i agents socials, sovint enfrontats en idees.

Únicament s’editaran 150 exemplars de cada llibre, sense possibilitat de reedició, que es vendran en unes poques llibreries seleccionades, a les presentacions que se’n facin i a través d’una web que es posarà en funcionament properament. El preu serà de 30-40 euros.

Aquest 2017 Rupes Nigra Edicions ha publicat el primer de la col·lecció Diàlegs. Es tracta del llibre titulat “7 portes + 1” de Pep Admetlla i Glòria Bosch, que ja és a la venda. És una reflexió a l’entorn de la Xoà (Holocaust), i compta amb el suport de la Fundació Vila Casas. Alguns exemplars d’aquest llibre contenen dibuixos exclusius de l’artista gironí Pep Admetlla, un dels creadors de l’editorial, i es venen a 70-80 euros.

 Cinema

El més nou de Tim Burton es diu “El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares”

30/09/2016
TendènciesTurisme

Gabi Moiset i Nacho Santamaría emprenen el repte de córrer la Rickshaw Run

28/03/2012
Cinema

Arriba a les cartelles ‘Red State’, la gran triomfadora de la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges

21/06/2012 02:20
Escenaris

Concert homenatge del 50è aniversari de la mort d?Ataúlfo Argenta

13/06/2008