Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 10 juny 2020

El dramaturg Jordi Oriol, l’il·lustrador Riki Blanco i l’actor Nao Albet tergiversen El rei Lear de William Shakespeare

Rei Liró, al teatre Lliure, una versió no autoritzada del clàssic de Shakespeare per a públic familiar

Redacció.- El dramaturg Jordi Oriol i l’il·lustrador Riki Blanco tenien el repte d’adaptar El rei Lear de William Shakespeare per a públic familiar. Ho han fet tergiversant la tragèdia i involucrant els espectadors en els esdeveniments d’una història que es podrà veure, a la Sala online del Lliure, de l’11 al 14 de juny.

Jordi Oriol ha pervertit el clàssic de Shakespeare centrant-se en el principal problema del protagonista: la bogeria, estimulada per l’engany de les aparences. El liró d’aquest nou Lear no només no sap reconèixer l’amor fingit del veritable, sinó que (mimant el comte Gloucester de la peça original) li cal perdre la vista i tota l’autoritat per poder veure i enfrontar-se amb la crua realitat.

A la pantalla, l’actor Nao Albet, que farà les veus de tots els personatges, demanarà al públic que s’imagini que es troba a la platea d’un teatre. A mesura que avanci l’acció, un cursor guiat per Riki Blanco anirà construint la ficció. Crearà les escenes, dibuixarà els personatges, els farà parlar i, fins i tot, consultarà internet i activarà llistes de reproducció. L’espectador, doncs, tindrà un doble punt de vista sobre l’espectacle: podrà seguir la història alhora que veurà com ha estat el procés de creació del muntatge.

Rei Liró (versió no autoritzada d’El rei Lear) manté el format en vers de l’escriptura shakesperiana i està recomanat a partir de 10 anys.

Amb l’adaptació d’El rei Lear de Jordi Oriol i Riki Blanco s’acaba Clàssics per a criatures, un cicle per donar a conèixer al públic familiar quatre clàssics de la literatura dramàtica universal en format de conte il·lustrat. Va estrenar-se al mes de maig dins la programació digital del Lliure i s’hi han pogut veure La casa de Bernarda Alba, per Victoria Szpunberg i Ana Yael, Terra baixa, per Pau Miró i Fito Conesa, i Antígona, per Helena Tornero i Pau de Nut.Cinema

Luis Tosar i Javier Gutiérrez protagonitzen “1898. Los últimos de Filipinas”

02/12/2016
Cinema

I’m still here, el polèmic documental sobre Joaquin Phoenix

11/02/2011 00:59
Escenaris

El Centre Cultural i Recreatiu celebra el seu 30è Concurs de Teatre Amateur Vila de Pineda de Mar

14/01/2009
Música

popArb, 25 i 26 de juny a Arbúcies

22/06/2010 07:21

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]