Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 1 octubre 2018

Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta, inaugurarà la 25a edició del festival de cinema l’Alternativa

El film acaba de guanyar la Conxa d'Or del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

Redacció.- La 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, s’inaugurarà el 12 de novembre amb l’estrena a Barcelona del darrer film d’Isaki Lacuesta, Entre dos aguas, que acaba de guanyar la Conxa d’Or del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Lacuesta retroba, dotze anys després, els protagonistes de la seva aclamada pel·lícula La leyenda del tiempo.

L’Alternativa 2018 també dedicarà una sessió especial a la projecció del film El silencio de otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar. Una pel·lícula absolutament necessària i commovedora que filma durant sis anys víctimes supervivents del règim de Franco que organitzen l’anomenada Querella Argentina i s’enfronten a un “pacte de l’oblit” sobre els crims del dictador. La projecció es complementarà amb una taula rodona sobre la memòria històrica amb la presència d’activistes implicats.

Una altra sessió especial de l’Alternativa 2018 està dedicada al film Commander Arian, de la directora i productora Alba Sotorra. Commander Arian retrata la vida de la comandant Arian que lidera un batalló de dones a Kobane, Síria, que lluiten contra l’Estat Islàmic, fins que rep cinc bales i queda allunyada de la primera línia de foc. La projecció de Commander Arian anirà acompanyada d’una taula rodona sobre la lluita de l’exèrcit feminista que combat a Síria contra el Daesh.

La projecció de cloenda de l’Alternativa 2018 serà In Praise of Nothing, de Boris Mitić, una paràbola satírica i gens convencional, narrada en vers per Iggy Pop i musicada pels mestres del cabaret Pascal Comelade i The Tiger Lillies. Un llaminer punt final per a la 25a edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la seva 25a edició. Vint-i-cinc anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Se celebrarà del 12 al 18 de novembre i les seccions paral·leles inclouen una retrospectiva al realitzador belga Boris Lehman, la secció “Elles tallen”, dedicada a les dones muntadores, així com la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, de cinema infantil. D’aquí unes setmanes revelarem tot sobre les seccions oficials competitives i la secció Panorama.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 25a edició del 12 al 18 de novembre i proposa quatre sessions especials per oferir al públic barceloní apostes cinematogràfiques especialment rellevants i necessàries.

 

 Arts

Girona lidera un projecte europeu de creació cultural per internacionalitzar els artistes de cada territori

16/07/2016
Música

XEIC! en directe a Barcelona

25/03/2013
Música

Maria del Mar Bonet i Martirio escullen el 14è SAN MIGUEL MAS I MAS FESTIVAL per commemorar els seus aniversaris artístics

18/07/2016
Música

El País Valencià acull la clausura de la 20a edició del BarnaSants

08/04/2015

Es creen les Beques Granés Fundació de l’IDIBGI en l’àmbit de la discapacitat

Es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat

Redacció.- Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves […]