Edició 4.505 (des del 27/09/2007)
Edició 4.505 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 19 maig 2019

La dona del 600, s’estrenarà aquesta tardor al Teatre Goya

Redacció.- La dona del 600, la primera coproducció entre Bitò i Minoria Absoluta, s’estrenarà aquesta tardor al Teatre Goya. Escrit i dirigit per Pere Riera, el muntatge presenta un repartiment encapçalat per grans noms del teatre català: Mercè Sampietro, Jordi Banacolocha, Àngels Gonyalons, Victòria Pagès i Pep Planas. La dona del 600 explica la història d’una família marcada pel SEAT 600, un cotxe que va ser molt més que un mitjà de transport, el símbol d’una època i un referent compartit per a diverses generacions.

Quins records t’evoca un 600? Excursions amb la família, viatges llarguíssims per anar de vacances, una sensació única de llibertat…cada família és un món però el Seat 600 forma part de l’imaginari col·lectiu de molts de nosaltres. Ara, Pere Riera agafa el mític cotxe per transportar-nos a la vida d’una família i ens parla de les seves relacions, els seus secrets i les seves alegries compartides. El cotxe, per a molta gent, va convertir-se en un membre més de la família.

Aquest matí, la companyia s’ha reunit per realitzar la primera lectura de l’obra, acompanyats per l’equip artístic i l’autor i director, Pere Riera. A més, han descobert el 600 que formarà part del muntatge, convertint-se en un protagonista més d’aquesta comèdia.

Sinopsis
En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i dels greixos. Viu sol, i passa les hores com aquell que compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600. Ella, que és metgessa sense fronteres i es passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut; més encara, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tants i tants anys. El “confit”, com ells n’hi deien; el nom amb què la Carme, la dona d’en Tomàs, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d’anys, ell el va dur a casa, per convertir aquell cotxe petit i bonic en un membre més de la família.Música

Big Mama i Original Jazz Orquestra del Taller de Músics s?uneixen per reviure els grans clàssics del jazz i blues

08/05/2011
Arts

El Museu d’Art Jaume Morera presenta una exposició d’Enric Crous

24/12/2008
Tendències

La Seu d’Urgell, ciutat gegantera de Catalunya

17/04/2011
Cinema

Barcelona acull el Congrés Anual de Film Commissioners, Cineposium, on es debatrà la relació entre el cinema i el turisme

22/09/2015