Edició 3.704 (des del 27/09/2007)
Edició 3.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 10 octubre 2013

Disc d’homenatge a Joan i Pau Cardona, aquest darrer fundador de Sopa de Cabra

Carmelina, la germana d'en Pau i en Joan, ànima del disc. ‘Ninyín’ és un dels grans referents del rock en català, autor de cançons tan emblemàtiques com ‘El carrer dels torrats’

La història dels germans Cardona és una historia d’amor. Una dècada desprès de la mort de Joan Cardona ‘Ninyín’ (el fundador del grup de rock més reconegut de la música popular a casa nostra, Sopa de Cabra) i Pau Cardona, la seva germana, Carmelina Cardona, amb l’ajut d’un grapat d’amics, ha aconseguit fer realitat el que es podria considerar un veritable somni col·lectiu: l’enregistrament d’un CD, en directe, amb les cançons dels dos músics, algunes d’elles inèdites. El que va truncar la mort, en plena maduresa creativa, el projecte que Joan i Pau (guitarristes, lletristes i compositors) mai no van poder veure fet realitat, en vida, esclata ara, doncs, amb tot el seu vigor, en el panorama musical català, sota el llampant títol de ‘Serendípia’ (Salseta Discos).

No cal dir que Joan Cardona és, malgrat la seva prematura mort, un dels referents més importants que ha donat, en el panorama musical, el rock en català. Una personalitat indomable, en estat pur i dur, una manera d’entendre la vida (exactament igual que la del seu germà Pau, ineludiblement), la música i, en especial el rock, que el va portar a fundar i,en el seu moment, liderar la banda gironina Sopa de Cabra i composar cançons tan emblemàtiques com ‘El sexo (que me hace feliz)’ i ‘El carrer dels torrats’.

Però ha estat la incommensurable força de voluntat de la seva germana Carmelina (en total els Cardona són cinc germans), a partir del legat dels dos músics, qui ha aconseguit retre’ls-hi el millor dels homenatges: primer, amb un concert que va reunir una dotzena de companys músics i amb el qual s’ha enregistrat aquest ‘Serendipia’, amb producció de Julio Lobos (ex component, també, de Sopa de Cabra i amic personal de ‘Ninyín’) i segon, amb les seves ganes per a compartir, amb qui ho desitgi, les experiències d’haver conviscut amb dos artistes extraordinaris, únics i irrepetibles, a més a més, els seus germans de sang.

 

 Música

L’associació Musicat presenta el projecte Canto.cat

24/10/2010 05:15
Cinema

“La Torre Oscura”, adaptació cinematogràfica de la saga literària de Stephen King, amb Matthew McConaughey

18/08/2017 02:49
Tendències

Jean-Paul Alduy és alcalde de Perpinyà, la Capital de la Cultura Catalana del 2008

04/03/2008 3:45''
TendènciesTurisme

Iago Pazos i Marcos Cerqueiro presenten Abastos 2.0, un concepte innovador per esquivar la crisi

22/02/2011 10:41