Edició 4.402 (des del 27/09/2007)
Edició 4.402 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 24 agost 2015

Del 10 al 13 de setembre la Mostra de Cinema Dia de Brasil porta a Barcelona el millor cinema brasiler

Aquesta mostra s’emmarca dins del Festival Dia de Brasil – LATAM Airlines Group

La II Mostra de Cinema Dia de Brasil porta a Barcelona sis pel·lícules recents que tracten sobre l’enfrontament dels problemes socials típicament brasilers, com el racisme, el masclisme, la violència… i també sobre qüestions subjectives, universals i atemporals, com l’ambició, la soledat i la por.

Algunes de les pel·lícules que es projecten són protagonitzades per personatges exclosos o oblidats per la història i pels mitjans de comunicació, com els negres, les dones i el col·lectiu gai. A totes hi ha persones comuns que expressen una força poc comú en defensa dels drets per somiar, estimar i existir.

El cinema actual brasiler és un cinema que també es resisteix per canviar la seva naturalesa. Lluny de l’hegemonia dels grans pressupostos i dels estàndards estètics, el cinema independent d’aquest país fa de la escassetat de recursos financers i tecnològics una font d’invenció. Amb autonomia de producció i molta llibertat creativa, els cineastes que participen en aquesta mostra, provinents de diferents regions del país, presenten perspectives úniques i especials sobre diferents “Brasils”. A la mostra es realitzarà una panoràmica de la situació econòmica, social i cultural del país.

En total, sis narracions diferents unides pel desig d’ensenyar l’esperit creatiu i crític d’un cinema brasilera que fa front als constants desafiaments de la realitat, de la vida i de l’art.

Els projeccions es realitzaran als Cinemes Girona (C/ Girona, 175), el dijous 10 i el divendres 11 de setembre, a les 20.00h; i el dissabte i el diumenge hi haurà sessions a les 20.00 i a les 22.00h. 

barcelonabrasilcinema

Música

Amarg Fusion presenta un estil musical nou per donar a conèixer al món les arrels dels cants amazigh

07/04/2010

S’apropa la Festa Major 2025 de Santa Cristina D’Aro

20/07/2015
Arts

Presentació del tràiler de ‘Fundido a negro’, l’últim curt del realitzador Miquel Casals

27/10/2011
Escenaris

L’Enganxa’t dóna el tret de sortida

23/06/2009