Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 2 juliol 2020

David Moreno Cia. & Cristina Calleja porten el muntatge multidisciplinar Flotados a Catalunya després de presentar-lo per tot el món

La companyia catalana estrenarà la versió de sala d’un espectacle de carrer que posa molt d’èmfasi en la visualitat i que ha viatjat a més de 20 països

Redacció.- David Moreno i Cristina Calleja són els creadors de l’espectacle Flotados, un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer, que es podrà veure enguany en el marc del festival Cruïlla XXS, a Barcelona. Aquest és un muntatge ambiciós que va néixer com a espectacle de carrer i ara arriba al Teatre Victòria en l’estrena de la seva versió de sala, després de fer-ne una revisió i afegir-hi elements.

Des de la seva creació, l’any 2008, la companyia catalana David Moreno Cia. & Cristina Calleja ha tingut un gran èxit internacional, donant a conèixer els seus espectacles per països tan diversos com Bèlgica, Holanda, Portugal, França, Anglaterra, Irlanda, Romania, Itàlia, Àustria, Croàcia, Turquia, Sèrbia, Letònia, Alemanya, Mèxic, Xile, Corea del Sud, Singapur, Hong Kong o Israel. També han estat presents a un total de set festivals a l’estat espanyol, entre ells tres a Catalunya, com són FiraTàrrega, el Festival de la Llum BCN i el Teatre Nacional.

L’espectacle

L’espectacle que presenten gira al voltant d’un piano de cua penjat a 8 metres d’alçada, que és la porta d’entrada a un món únic on es mesclen música, dansa, acrobàcia, poesia, vídeo-projeccions i llum. Una història d’amor emocionant, màgica i delicada entre dos somiadors amb ànsies de volar. El seu art, fresc, sorprenent i extremadament creatiu, ens introdueix en un món ple de màgia, tendresa i poesia amb el que han aconseguit crear un llenguatge singular i recognoscible en tot el món.

La Cia. David Moreno & Cristina Calleja es caracteritza per la seva versatilitat, per una gran capacitat d‘adaptació i per l’experiència contrastada i reconeguda que els ha portat a crear nous espectacles i grans projectes artístics fets a mida per a importants esdeveniments culturals nacionals i internacionals.

Cruïlla XXS i Teatre Victòria

La funció emmarcada en el festival Cruïlla XXS tindrà lloc un sol dia, el 28 de juliol, al Teatre Victòria. Alhora, la companyia també ha estat seleccionada per fer un avançament del seu espectacle durant la inauguració del festival, que tindrà lloc avui l’1 de juliol.

El Cruïlla XXS és l’extensió del reconegut festival de música que enguany, degut a la situació provocada per la pandèmia, s’ha reinventat per tal de donar l’oportunitat al públic de descobrir el potencial del talent de casa, principalment pel que fa també a les arts escèniques. A més, seran espectacles de petit format o de proximitat que faran que la connexió entre els artistes i el públic encara sigui més intensa.

Sobre David Moreno Cia. & Cristina Calleja 

Després de 15 anys de carrera en el món de les arts escèniques, col·laborant amb companyies i artistes de reconeguda trajectòria, David Moreno i Cristina Calleja decideixen, l’any 2008, crear la seva pròpia companyia i estrenar Floten tecles, un espectacle que es converteix ràpidament en un gran èxit internacional.

Gràcies a aquest gran reconeixement se submergeixen en el seu propi univers creant nous espectacles com Street Muf, Magic Pianos, Elastic Band, Seda i el seu últim espectacle Flotados amb el que reben el Premi Max al Millor Espectacle de Carrer el 2019. Una llarga trajectòria que els ha portat a actuar en alguns dels festivals i programacions més importants d’arts escèniques del món.

 Cinema

Un film d’animació que fa riure tant a adults com a infants

28/05/2018 01'27''
Escenaris

El Lliure estrenarà En procés, una proposta sorgida arran de la situació política a Catalunya per encàrrec de Lluís Pasqual

27/01/2018
Cinema

Fatih Akin canvia de registre i es passa a la comèdia a ‘Soul Kitchen’, la seva última cinta

31/03/2010 03:07
Música

Love of Lesbian inaugura el festival Strenes

04/04/2016

La presència de les dones en la història de la ràdio catalana al Museu d’Història de Catalunya: “Dones a les ones”

La mostra es pot visitar fins al 21 de febrer i s’ofereixen visites guiades cada dissabte amb aforament reduït

Redacció.- El Museu d’Història de Catalunya ha obert al públic una nova exposició temporal dedicada a la presència de les dones en la història de la ràdio catalana: ‘Dones a les ones’. Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones hi han estat presents i el seu paper ha […]