Edició 4.573 (des del 27/09/2007)
Edició 4.573 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 2 juliol 2015

Daniel Barenboim al Palau de la Música

Daniel Barenboim i l’Staatskapelle Berlin inauguren la temporada 2015-16

El proper dilluns, 6, i dimarts, 7 de juliol de 2015, Daniel Barenboim actuarà al Palau de la Música Catalana al capdavant de l’Staatskapelle Berlin per inaugurar la temporada 2015-16 de Palau 100, el cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Dos concerts que suposen tot un esdeveniment cultural per a la ciutat i en què Barenboim, llegenda viva de la direcció orquestral i que ha dirigit en vuit altres ocasions en el cicle Palau 100, oferirà al capdavant de l’orquestra el dia 6 un concert centrat en Richard Wagner i Edward Elgar. Un programa per mostrar la influència del compositor alemany sobre la música anglesa, especialment en la música de corda d’Elgar, en què l’Staatskapelle, una de les orquestres més antigues del món i amb una tradició que es remunta al segle XVI, primer oferirà el preludi i “Encanteri de Divendres Sant” deParsifal i el preludi d’Els mestres cantaires de Nuremberg de Richard Wagner.

La segona part del concert es consagrarà a la Simfonia núm. 1 d’Elgar, l’estrena de la qual el 3 de desembre de 1908 va significar per a molts el veritable naixement del simfonisme britànic.

El concert de dimarts, dia 7, centrat en l’obra de Giuseppe Verdi, començarà amb la interpretació de les obertures d’I vespri siciliani, La Traviata (de la qual també s’oferiran els preludis dels actes I i III) i La forza del destino. En la segona part, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau interpretaran al costat de l’orquestra les Quattro pezzi sacri. Una ocasió històrica per als cors, ja que per primera vegada es posaran a les ordres del reconegut director.

Els concerts suposen el tret de sortida d’una temporada en què se citen la tècnica, la sensibilitat i l’excel·lència dels millors intèrprets, orquestres i directors d’arreu i que proposa esdeveniments únics i excepcionals.

> Informació complementària

Daniel BarenboimEdward ElgarGiuseppe VerdiPalau de la Música CatalanaRichard Wagner

Tendències

Un centenar de treballs opten als Premis de Comunicació Local Carles Rahola

14/01/2011
Música

Parlem amb la cantautora catalana Laia Vehí

19/08/2013 03:36
Arts

Girona lidera un projecte europeu de creació cultural per internacionalitzar els artistes de cada territori

16/07/2016
Turisme

La tercera edició de Gastroart arriba amb un complet programa d’activitats

23/09/2011