Edició 4.502 (des del 27/09/2007)
Edició 4.502 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 9 novembre 2015

“Dancing Partners”, quatre companyies europees de dansa contemporània en un programa mixt

L’objectiu és d’oferir a tot tipus de públic peces de dansa de primer nivell, però molt accessibles quant a llenguatge i posada en escena

El proper 20 i 21 de novembre el SAT! Espai Dansat! acull la segona edició del programa internacional “Dancing Partners” amb un programa mixt on es podrà veure peces de les quatre companyies europees que participen en el projecte: la companyia catalana resident al SAT! Espai Dansat!, Thomas Noone Dance– promotora de l’experiència –, l’anglesa Company Chameleon, la sueca Norrdans i la italiana Spellbound Contemporary Ballet. Quatre companyies dinàmiques, electritzants i de molta qualitat, que es caracteritzen totes elles per una dansa molt rigorosa, tècnica però fluïda alhora, sorprenent pels seus recursos corporals; una dansa atlètica i molt dinàmica.

El programa ofereix dues novetats: l’estrena de la nova peça de Thomas Noone Dance, “Until the End”; i l’estrena a Catalunya de la recent creació de la companyia sueca Norrdans: “Chapters of Little Prince”. Company Chameleon representarà el dúo “Hands Down” i les peces “Small Crime” i “Controfase” permetran conèixer el rigor amb què treballa la Companyia italiana.

Després de les funcions s’ha programat el dia 20, una video- projecció de peces de les companyies al vestíbul del teatre. El dia 21, hi haurà un col·loqui amb els membre de les quatre companyies.

La segona edició de “Dancing Partners”, impulsat per les mateixes companyies, vol donar continuïtat a la primera edició del projecte Dancing Partners, iniciat l’any 2013. El concepte és que cada companyia participant acull en residència a la seva ciutat a la resta de companyies i s’organitzen tallers, xerrades i actuacions, per tal de convertir els dies de treball en comú amb jornades d’intercanvi i enriquiment no només entre elles sinó també amb l’entorn que les acull. El tret de sortida de “Dancing Partners” 2 es dóna a Barcelona on, més enllà de les funcions mixtes, s’han organitzat durant tres dies tallers per a professionals de la dansa, xerrades obertes al públic en general, tallers per a estudiants de secundària i per a aficionats no professionals. Hi participen el SAT! Espai Dansat!, l’Estruch, La Caldera i l’Institut del Teatre. Després de Barcelona el projecte viatjarà a al Regne Unit, Suècia i Itàlia.

dancing partnersdansadansa contemporàniaEspai Dansat

Exposicions

Més de 10.000 persones visiten l’exposició de Goya a CaixaForum Barcelona en els dos primers dies

18/03/2012
Tendències

Un ball multitudinari al carrer per difondre la lluita contra la sida endegarà el 6 de novembre la crida de dance4life a Barcelona

05/11/2010

El TERMCAT publica en línia un diccionari dels esports olímpics

06/08/2008
Escenaris

Del 8 al 10 de maig es presenta al Mercat de les Flors ‘The Show must go on’ del coreògraf francès Jérôme Bel

04/05/2015