Edició 4.343 (des del 27/09/2007)
Edició 4.343 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 18 juliol 2014

“Dalí, breaking news”, l’exposició

La Diputació, el Patronat de Turisme i l'Agència EFE dediquen una exposició a analitzar el Dalí més mediàtic

La Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE commemoren el 75è aniversari de l’Agència EFE amb l’exposició «Dalí, breaking news», coincidint amb els 40 anys de la inauguració del Museu Dalí de Figueres i els 25 anys de la mort de l’artista. 

La mostra està formada per 75 imatges provinents del fons de l’Agència EFE realitzades per diferents fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí. L’objectiu és analitzar la figura de l’artista des del punt de vista del periodisme i de la seva habilitat innata per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa. 

L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 25 de juliol a la Casa Empordà de Figueres (on s’hi podrà veure fins al 6 de setembre). Després s’integrarà dins el programa Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, per tal que pugui ser vista en diferents sales d’exposicions de les comarques gironines. 

«Dalí, breaking news» posa en relleu la faceta del Dalí mediàtic, capaç d’aparèixer en totes les seccions d’un diari. Per això, les fotografies de l’artista escollides per a la mostra segueixen un fil conductor estructurat en forma de diari i s’agrupen en 6 apartats diferenciats: cultura, política, societat, ciència, internacional i media. Al llarg d’aquests àmbits, l’espectador podrà conèixer i apropar-se a la figura de Dalí i a la seva natural teatralitat a l’hora de relacionar-se amb el món. 

En total, l’exposició consta de 40 imatges de diferents formats i d’una col·lecció de 35 fotografies més que es podran visualitzar a través d’una pantalla tàctil. Així mateix, la mostra inclou l’entrevista que el programa A fondo de TVE va fer a l’artista i que va ser emesa el 27 de novembre del 1977; és d’aquesta entrevista d’on s’ha extret la informació i les cites de Salvador Dalí que hi ha als diferents àmbits de l’exposició.

> Informació complementària

Agència EFEdalíDiputacióexposiciogironaPatronat de Turisme

Lletres

El manifest de l’emprenedor

18/02/2012
Arts

Noves confirmacions de la FiM 2012

09/03/2012
Cinema

Arriba les “Les Coses Grans” de Roger Coma, una websèrie de les coses petites tractades amb humor i mala hòstia terapèutica

24/05/2013
Lletres

L’autor ha aconseguit novel·lar aquell petit relat que el va dur a ser finalista als premis Just Casero

18/06/2018 08'35''